Всесвітні військові ігри відвідали спортсмени з 110 країн / фото: milsport.one

Учасники Всесвітніх військових ігор-2019, які проходили в китайському Ухані в жовтні, вважають, що перехворіли коронавірусом восени.

Про це повідомляє Le Figaro.

Відразу кілька спортсменів заявили, що повернулися додому після змагань з симптомами, які притаманні коронавірусу, проте тоді про цю хворобу ще не було відомо.

Відео дня

Зокрема, після медичної консультації чемпіонка світу з сучасного п'ятиборства Елоді Клувель прийшла до висновку, що хворіла на коронавірус.

"На тих Іграх дуже багато спортсменів захворіли. Зараз я зв'язалася з доктором нашої команди, і він сказав: "Швидше за все, у вас був коронавірус". Тому що тоді дійсно у багатьох членів французької делегації були однакові симптоми", - зазначила Клувель.

Італійський журналіст Танкреді Палмері в Twitter також навів слова італійського фехтувальника Маттео Тальяріоля.

Читайте також"Боремося з невидимим ворогом": в Японії допустили повне скасування Олімпіади

"Велика частина спортсменів в селищі злягла з симптомами, схожими на коронавірусні. У медичній частині закінчилися ліки", - сказав Тальяріоль.

У той же час один з учасників Ігор анонімно сказав, що вважає теорію про зараження коронавірусом ще в жовтні "безглуздою".

У Китаї взагалі розглядають версію, згідно з якою іноземні спортсмени могли завести вірус в країну.

Всесвітні військові ігри-2019 проходили в китайському Ухані з 18 по 27 жовтня. В них брало участь більше десяти тисяч спортсменів зі 110 країн. Офіційно коронавірус був виявлений в цій провінції Китаю в кінці грудня.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що 23 хокеїсти білоруського клубу заразилися коронавірусом.