Google може видаляти куплені додатки зі смартфонів користувачів / фото ua.depositphotos.com

Коли ви купуєте додаток або гру у Google Play, ви насправді не є їх власником. Виявляється, Google може віддалено забрати їх у вас у будь-який момент, повідомляють експерти видання gHacks.

Один з таких випадків видалення стався з користувачами Android, які придбали в Google Play гру Wayward Souls. Ця рольова гра випущена в 2014 році. Але через деякий час вона зникла не тільки з магазину додатків, але і з користувацьких пристроїв.

Після цієї скарги на Reddit з'явилися й інші: користувачі Android запевняють, що вони теж спостерігали зникнення ігор й додатків зі своїх смартфонів. Фахівці з Android Police говорять, що лише станом на червень 2022 року з пристроїв користувачів по всьому світу було видалено понад 300 ігор.

Відео дня

За словами джерела, у певних випадках Google може дистанційно видалити з пристрою користувача застосунок, який вважає шахрайським або шкідливим. Однак у випадку з Wayward Souls вона не була визнана такою, тому факт її зникнення залишається нез'ясованим.

Google віддалено стирає додатки з Android-смартфонів: що відомо

Сама Google на сайті підтримки запевняє, що користувачі можуть продовжувати користуватися іграми та додатками навіть після того, як вони були видалені з магазину. Однак практика показує інше. Іноді компанія може дистанційно керувати Android-пристроями, при цьому принцип застосування цього методу поки неясний.

Показово, що Apple, чия політика щодо того, що дозволено публікувати в App Store, вважається набагато жорсткішою, поки не була помічена в дистанційному видаленні додатків з iPhone або iPad.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно Google зобов'язали виплатити 5 млрд доларів за стеження за користувачами в режимі "інкогніто". Тому якщо ви думаєте, що Chrome в цьому режимі не збирає ваші дані, то сильно помиляєтеся. Приватний режим просто видаляє історію браузера і файли cookie після закриття вікна.

Вас також можуть зацікавити новини: