Покупці нових титанових iPhone 15 поскаржилися на сильний перегрів / Джерело: Midjourney

Деякі з перших власників iPhone 15 Pro і Pro Max скаржаться на те, що "титанові" айфони занадто сильно нагріваються – до 50 градусів і вище. Причому, відбувається це не тільки безпосередньо під час використання чи зарядки пристрою. Телефони можуть грітися навіть просто так, коли лежать без діла.

Скарги з'явилися на онлайн-форумах Apple і в соціальних мережах Reddit та Twitter, пізніше на них звернули увагу тематичні ЗМІ. Зокрема, Telegraph цитує клієнта, який заявив, що його iPhone 15 Pro Max нагрівається так сильно, що "неможливо тримати в руках".

Аналітик ланцюжка поставок Apple Мінг-Чі Куо однією з можливих причин перегріву називає використання титану для корпусу нового iPhone – він нібито негативно впливає на теплову ефективність. Apple зробила титановий корпус ключовою перевагою нового покоління айфонів, рекламуючи його як "той самий сплав, який космічні кораблі використовують для польотів на Марс".

Відео дня

Також наголошується, що дизайнери Apple, напевно, пішли на "компроміси в тепловій конструкції, щоб домогтися меншої ваги" Pro-моделей.

Водночас техпідтримка Apple направляє незадоволених клієнтів на стару статтю про те, як поводитися з iPhone, який став занадто гарячим. У ньому говориться, що перегрів може статися при бездротовій зарядці, потоковій передачі відео у високій роздільній здатності, іграх, а також відновлені з резервної копії.

На думку Мін-Чі Куо, Apple, скоріш за все, розв'яже цю проблему за допомогою випуску оновлення iOS. Однак, як передбачається, у такому випадку напевно доведеться трохи знизити продуктивність чіпа A17 Pro. 

Не встиг iPhone 15 надійти в продаж, як в мережі почали з'являтися перші подробиці iPhone 16, які вийдуть восени 2024 року. Якщо вірити витокам, вони будуть на голову крутіше актуальних моделей.

Вас також можуть зацікавити новини: