iPhone 12 Mini став кращим смартфоном Apple на думку користувачів / фото Apple / фото Apple

Бенчмарк AnTuTu зазвичай розповідає про найпотужніші мобільні гаджети. Цього разу авторами рейтингу був складений рейтинг найулюбленіших iPhone і iPad серед користувачів. Він складається з оглядкою нема на тести, а на реальні відгуки їх власників.

Лідером за підсумками голосування став 10,5-дюймовий планшет iPad Pro, який отримав 96,68% позитивних відгуків. Йому трохи поступився iPad Air 4: їм повністю задоволені 96,33% користувачів.

На третій сходинці розмістився iPhone 12 mini (95,92%), який багато хто на виході "хейтив". Але з часом ставлення до компактного девайса змінилося, хоч він фактично "поховав" всю лінійку Mini, показавши одні з найгірших продажів в історії Apple. Так, компанія випустила iPhone 13 Mini, але лише тому, що для його виробництва було вже все готово.

Відео дня

Ще один айфон – iPhone SE (2020) – розмістився на четвертій сходинці, а iPad Pro 4 (12,9") замикає п'ятірку "яблучних" улюбленців. Попри те, що новенькі iPhone 15 вже як півтора місяця у продажу, в рейтингу їх немає взагалі, як і iPhone 14.

Джерело: AnTuTu

Очевидно, за випуском iPhone 12 mini в Apple стояла група сентиментальних співробітників, які обожнюють компактні телефони. Однак продажі залишали бажати кращого, і починаючи з 14 серії компанія замінила компактні "міні" на "плюс" зі збільшеним екраном.

Нагадаємо, чим крутий девайс. Він отримав яскравий екран Super Retina XDR OLED на 5,4 дюйма, потужний чіп A14 Bionic, подвійну камеру на 12+12 мегапікселів з нічним режимом зйомки, стереодинаміки і корпус, захищений від води за стандартом IP68.

Як повідомляв УНІАН, раніше в мережі було чимало чуток, що Apple вирішила "поховати" лінійку доступних iPhone SE через незадовільні продажі, але тепер все більше джерел стверджують, що купертинівці перезапустили розробку умовного iPhone SE 4. Щоправда, вийде він не раніше 2025 року.

Вас також можуть зацікавити новини: