Ціни на iPad Pro 2024 року можуть зрости майже в два рази / фото Apple

Наступного року, ймовірно, навесні, компанія Apple представить нове покоління iPad Pro. Очікується, що вони будуть сильно дорожче нинішніх моделей. Основна причина – перехід на OLED-дисплей.

Про це повідомляє портал Wccftech, пославшись на надійного інформатора під ніком Revegnus. Так, стартовий цінник 11-дюймової моделі складе $1500, а 13-дюймовий iPad Pro обійдеться в "божевільні" $1800. 

Для порівняння, поточний модельний ряд iPad Pro з екранами IPS і mini-LED коштує від $799 і $ 1099 відповідно. Таким чином, якщо інсайд вірний, планшети подорожчають майже в два рази. Виправдати таку покупку, враховуючи порівнянну вартість MacBook Pro, буде складно, вважають журналісти.

Відео дня

Apple також планує представити низку інших удосконалень для iPad Pro, включаючи вдосконалені камери, функції на базі штучного інтелекту та додаткові функції для порту USB-C. За чутками, дизайн пристрою буде близький до Samsung Galaxy Tab S9 Ultra. 

Зазначається, що перехід на OLED в iPad Pro дозволить Apple підвищити енергоефективність в порівнянні з поточними LED і miniLED-дисплеями, а також запропонує підвищену контрастність завдяки структурі дисплея з двома стеками.

Apple не закінчила з анонсами в 2023 році

Відразу кілька джерел стверджують, що до кінця 2023 року Apple оновить iPad mini, iPad Air і iPad початкового рівня. Втім, єдиним значущим поліпшенням стануть нові чіпи і підтримка мереж Wi-Fi 6Е.

В останній раз Apple випускала нові планшети у жовтні 2022 року – тоді це був базовий iPad, який отримав сучасний дизайн, і шосте покоління планшетів iPad Pro на процесорі М2.

А раніше на цьому тижні Apple представила свій новий гаджет – стилус Pencil з USB-C. Це найдоступніший стилус в асортименті компанії, але функціонал помітно урізали.

Вас також можуть зацікавити новини: