Пошук гаджетів із тривалим часом роботи від акумулятора може здаватися важким / фото ua.depositphotos.com

Блекаути та віялові відключення кинули новий виклик українцям. Нині багатьом з нас потрібно знайти ноутбук, який буде довго працювати без світла. Пошук гаджетів із тривалим часом роботи від акумулятора може здаватися важким, тому пропонуємо вам ТОП-3 ноутбуки від ASUS. Вони довго працюють автономно, проте від цього не страждає їхня потужність - важкі завдання їм даються легко.

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402)

Час автономної роботи: до 9,5 години.

Відео дня
Працюємо без світла: ТОП-3 ноутбуків ASUS із тривалим часом роботи від акумулятора

ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED – це доволі компактний ноутбук з 14-дюймовим екраном та двома високоякісними дисплеями. Він отримав максимальну конфігурацію - флагманський процесор Intel Core i9 12-го покоління, відеокарту NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti для ноутбуків, 32 ГБ швидкісної оперативної пам’яті та SSD місткістю 2 ТБ.

Такий ноутбук підійде для людей, які мають творчі професії. Саме художники, розробники та дизайнери зможуть оцінити новітню конструкцію моделі. 

Основний дисплей отримав 14,5-дюймову сенсорну OLED-панель із роздільною здатністю 2,8K, частотою оновлення 120 Гц і часом відгуку 0,2 мс. Цей дисплей отримав співвідношення сторін 16:10, він відтворює 100% відтінків колірної гами DCI-P3.

Справжні поціновувачі якісної техніки одразу помітять, що  цей екран отримав сертифікацію PANTONE Validated, VESA DisplayHDR True Black 500 і Dolby Vision. Ноутбук буде піклуватися навіть про ваші очі. Адже навіть під час довготривалої роботи безпека зору буде забезпечена сертифікатом ергономічності TÜV Rheinland.

Другий дисплей ScreenPad Plus – 12,7-дюймовий сенсорний екран, який займає усю ширину корпусу. На ньому ви можете працювати новітніми високоточними стилусами, такі як ASUS Pen 2.0.

У цьому ноутбуці важлива кожна дрібниця. Так, другий дисплей має спеціальний механізм нахилу, завдяки чому він завжди буде знаходитися під оптимальним для роботи кутом. Окрім цього, цей механізм відкриває великий вентиляційний отвір для збільшення повітряного потоку. Ви точно оціните режим розширення, під час якого ScreenPad Plus можна використовувати як звичайний зовнішній дисплей, на який зручно вивести додаткові вікна активних програм або інструментальні панелі для роботи з контентом, будь-то графікою, 3D-моделлю чи аудіо.

Ноутбук Zenbook Pro 14 Duo OLED отримав усі потрібні інтерфейсні порти. Два порти Thunderbolt 4 (USB-C) з пропускною здатністю 40 Гбіт/с забезпечать швидке заряджання. Також вони дозволять під'єднувати зовнішні дисплеї формату 4K. Окрім цього, ноутбук має традиційний порт USB 3.2 Gen 2 Type-A і порт HDMI 2.1. Пристрій також отримав новітній та високопродуктивний зчитувач карт micro-SD Express 7.1. Він забезпечить швидкісну передачу файлів, а комбінований аудіороз’єм полегшить спілкування.

Товщина корпусу ноутбука - 1,79 мм, вага - усього 1,7 кг. Такий пристрій ви завжди можете брати із собою, адже він не займе багато місця.

Zenbook Pro 14 Duo OLED успішно пройшов випробування на відповідність вимогам американського військово-промислового стандарту надійності MIL-STD-810H, а завдяки акумулятору ємністю 76 Вт·год та сучасним технологіям енергозбереження він буде працювати без заряджання до 9,5 години (і це з вимкненим другим дисплеєм).

Zenbook S 13 OLED (UM5302)

Час автономної роботи: до 19 годин.

Працюємо без світла: ТОП-3 ноутбуків ASUS із тривалим часом роботи від акумулятора

13-дюймовий ноутбук Zenbook S 13 OLED вразить вас не тільки своєю елегантністю, а ще й компактністю - він важить лише 1 кг та чудово підійде для тих, хто часто подорожує та не сидить на одному місці.

У максимальній конфігурації на вас чекатиме процесор AMD серії Ryzen 6000 та відеокарти AMD Radeon. Усе це помістилося в надзвичайно тонкому корпусі із магнієво-алюмінієвого сплаву. Ноутбук доступний у чотирьох варіантах нових кольорів. Zenbook S 13 OLED створює гармонію та дозволить своїм власникам виділятися. Пристрій отримав OLED-дисплей із роздільною здатністю до 2,8K та співвідношенням сторін 16:10 з тонкою рамкою.

Ноутбук Zenbook S 13 OLED має усі інтерфейсні порти, які необхідні для легкого під’єднання пристроїв і периферійного обладнання. Через порти USB-C ви зможете виводити відеосигнал формату 4K на зовнішні монітори та заряджати ноутбук. А зручний комбінований аудіороз'єм дозволить підключати звукове обладнання.

Zenbook S 13 OLED здивує вас чудовою автономністю та акумулятором високої ємності. Ви швидко зможете підготувати пристрій для нових справ завдяки технології прискореного заряджання, яке забезпечує зростання рівня заряду акумулятора від 0 до 60% всього за 49 хвилин.

Окрім цього, ноутбук легко заряджати у мобільних умовах, зокрема від павербанків. Таку можливість забезпечить сумісність Zenbook S 13 OLED з різними зарядними пристроями стандарту USB (технологія ASUS USB-C Easy Charge). Ноутбук відповідає стандартам американського військово-промислового стандарту надійності MIL-STD 810H.

Vivobook S 15 OLED (K3502)

Час автономної роботи: до 10 годин.

Працюємо без світла: ТОП-3 ноутбуків ASUS із тривалим часом роботи від акумулятора

Vivobook S 15 OLED має тонкий корпус, проте це не відобразилося на його потужності. 15,6-дюймовий пристрій отримав процесор Intel Core 12-го покоління H-серії. Завдяки OLED-дисплею у форматі до 2,8K з частотою оновлення 120 Гц ви будете вражені якісним зображенням з високою контрастністю.

Ноутбук отримав повний набір портів. Тому його максимально легко під'єднувати до інших дисплеїв та периферійних пристроїв. Зручність у використанні гарантують два зручних порти Thunderbolt 4, які виконані у вигляді роз’ємів USB-C, з підтримкою заряджання та дисплеїв 8K. Також у ноутбуці є порт HDMI 2.0, він дозволить підключати дисплеї формату до 4K, 60 Гц.

Vivobook S 15 OLED сподобається креативним та сміливим людям. Пристрій має три стильні варіанти кольору: зелений (Brave Green), сірий (Neutral Grey) та чорний (Indie Black). Деталі, такі як клавіша Enter, яка виділена смужками, та клавіша Esc – яскравим помаранчевим кольором, гармонійно поєднуються з дизайном корпусу. Окрім цього, клавіатура ASUS ErgoSense отримала повнорозмірні клавіші зі стандартним інтервалом клавіатури, як у настільного ПК.

На клавіатурі та на робочій поверхні є покриття ASUS Antibacterial Guard, що містить позитивно заряджені іони срібла. Вони забезпечать довготривалий антибактеріальний ефект.

Акумулятор отримав високу ємність (70 Вт·год). Саме тому ноутбук Vivobook S 15 OLED буде довго працювати в мобільних умовах та не позбавить вас можливості продуктивно виконувати цікаві задачі. А завдяки функції швидкого заряджання через порт USB (Thunderbolt 4) ви зможете дуже швидко відновити повний заряд.

Додаткові поради

Варто пам'ятати, що автономна робота ноутбуків напряму залежить від деяких факторів. Так, важливо звертати увагу на конфігурацію пристроїв та враховувати умови експлуатації.

Для більш довготривалої роботи в автономному режимі ноутбука спеціалісти радять активувати попередньо налаштований режим енергозбереження операційної системи. Окрім цього, "тихий" режим роботи вентиляторів охолодження в програмному центрі MyASUS допоможе подовжити час автономної роботи пристрою.