Що робити, якщо завис заряд батареї на телефоні: прості решеня / фото ua.depositphotos.com

Іноді у власників смартфонів виникає проблема, коли відсоток заряду їх девайса стопориться і не змінюється – відчуття ніби "завис" заряд батареї. При цьому не важливо, чи зарядили ви мобільний пристрій до 100%, чи майже розрядили його – просто в якийсь момент відсоток заряду може зупинитися на 15%, 97% або 5% і більше не підійматися.

Якщо у вас виникла проблема з відсотком заряду батареї, що застопорився, на телефоні або будь-якому іншому гаджеті, не впадайте у відчай. Розкажемо, що робити в домашніх умовах перед тим, як бігти до сервісного центру.

Смартфон заряджається, але відсотки залишаються на одному місці – рішення

  • Спробуйте інший зарядний пристрій або кабель. Переважно саме несправність зарядного пристрою або кабелю може призвести до проблем із зарядкою. Особливо, якщо ви використовуєте дешевий аналог або альтернативний блок живлення. 

    Відео дня
  • Перезавантажте смартфон. Іноді цього правда достатньо, щоб розв'язати проблеми з зарядкою. Краще перезавантажити навіть не один, а кілька разів, чекаючи повного включення перед кожним наступним перезавантаженням.
  • Перевірте налаштування енергоощадження. Деякі пристрої можуть обмежувати швидкість зарядки, щоб зберегти заряд батареї.
  • Відкалібруйте батарею. Вважається, що таким чином можна встановити точний рівень заряду батареї і поліпшити її продуктивність. Як це зробити, ми детально розповідали в окремій замітці.
  • Скидання до заводських налаштувань. Якщо проблема "програмна", цього напевно буде достатньо для її вирішення. Як наслідок, смартфон повернеться до початкових налаштувань і буде працювати так, як ніби ви тільки що купили його в магазині. Перед скиданням до заводських налаштувань, необхідно зробити резервну копію важливої інформації.

Скріншот

Якщо нічого з вищезгаданого не допомогло, скоріш за все, ваша батарея потребує заміни, особливо якщо з моменту покупки смартфона минуло понад троє років. Або перед тим, як почали зависати показання акумулятора, відбувалася стрибкоподібна витрата заряду (наприклад, різкий перехід з 20% до 1% або навіть до повного відключення)

Щоб дізнатися, скільки ще "залишилося" вашій батареї, у власників iPhone є розділ "Акумулятор" в налаштуваннях, де вказана максимальна місткість батареї – з часом вона знижується. Власникам Android доступний корисний додаток AccuBattery. Заходимо, перевіряємо: якщо рівень впав нижче 80% – батарею точно пора міняти. 

Раніше УНІАН ділився рекомендаціями, як правильно користуватися смартфоном, щоб батарея прослужила якомога довше. Також ділилися нюансами про те, як правильно ставити смартфон на зарядку

Вас також можуть зацікавити новини: