Дуже важливо правильно ставити смартфон на зарядку, щоб зберегти його / фото ua.depositphotos.com

Зарядка смартфона ніколи не вважалася особливо важкою процедурою. Здавалося б, потрібно просто підключити пристрій до джерела електроживлення і дочекатися, поки воно зарядиться до потрібного рівня. Однак є одне правило, про яке не здогадується більшість користувачів смартфонів.

Для початку дайте собі відповідь на просте запитання: ви спочатку підключаєте телефон до зарядки або вмикаєте зарядку в розетку? Скоріш за все, більшість людей ніколи навіть не замислювалась про це, роблячи так, як вийде. Однак дуже важливо дотримуватися правильної послідовності при підключенні свого девайса до зарядки.

Як правильно ставити смартфон на зарядку

Спочатку завжди рекомендується під'єднати зарядний пристрій до розетки, а потім підключити зарядку до розетки. 

Відео дня

Причиною такого ритуалу є можливі перепади напруги: навіть якщо ви використовуєте сертифікований блок живлення і кабель, це не гарантує захист від різких стрибків струму, які ви напевно помічали, почувши дзижчання, що виходить від розетки або мережевого фільтра. Саме тому вкрай важливо дотримуватися простих правил техніки безпеки та підключати пристрої до джерела електроживлення в правильній послідовності.

Якщо ви спочатку вставите кабель в зарядний гніздо і під'єднаєте його до розетки, то при сильному стрибку напруги це може пошкодити смартфон. Скачки мають імпульсний характер і проявляються миттєво, що не дає можливості їх заздалегідь відстежити, але це не заважає їм завдавати шкоди електроніці. Причому ступінь пошкодження може бути найрізноманітнішою – від зниження ресурсу акумулятора до фізичного пошкодження мікросхем.

Ставити смартфон на зарядку потрібно, дотримуючись цих правил:

  • використовуйте тільки" рідні "зарядні пристрої та кабелі – вони оснащені вбудованим контролером живлення;
  • при підключенні смартфона до зарядки слід використовувати мережеві фільтри, які нівелюють перепади напруги.
  • спочатку підключіть блок живлення до розетки, а потім кабель до зарядного отвору.
  • якщо ваш смартфон підтримує бездротову зарядку, використовуйте її, оскільки скачки напруги при цьому типі зарядки найменше.

фото ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН розповідав, чому важливо оновлювати свій смартфон і що буде, якщо цього не робити. Незалежно від його масштабу непотрібних апдейтів не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення існуючої версії системи. 

Також ділилися порадами, як правильно зберігати старий телефон, яким ви більше не користуєтеся. Оскільки далеко не завжди власники чинять розумно, складуючи їх в шафі або коробці. 

Вас також можуть зацікавити новини: