Як налаштувати дитячий смартфон або планшет / фото ua.depositphotos.com

Налаштувати смартфон для дитини дуже важливо, особливо в наші дні, оскільки від цього безпосередньо залежить його безпека, а не тільки ефективність використання телефону.

У даній замітці ми зібрали кілька лайфхаків, які допоможуть оптимізувати процес налаштування техніки вашого малюка. 

  • Передусім вам потрібно створити обліковий запис користувача

Це важливо, щоб встановлювати застосунки, бачити зміни в системі (наприклад, якщо дитина втратить смартфон), контролювати покупки.

Відео дня

Зробіть це, як тільки телефон запустився, якщо він новий. Також ви можете скинути його до заводських налаштувань, а потім зареєструвати новий акаунт. 

  • Обов'язково встановіть блокування екрана. Це особливо важливо, якщо малюк втратить свій гаджет

Особиста інформація дітей є особливо важливою. Нерідко саме діти стають жертвами маніпуляцій в соціальних мережах, що відбувається через "злив" особистих даних. По-перше, встановіть паролі на папки. По-друге, придумайте надійний пароль, який будете знати тільки ви й ваша дитина. 

  • Тільки двофакторна авторизація! 

Це допоможе вам дізнатися, чи намагався хтось чужий скористатися акаунтами дитини. Також це гарний спосіб проконтролювати можливі витрати з прив'язаних карток (наприклад, якщо діти намагаються витратити гроші на ігри). Обов'язково налаштовуйте двофакторну авторизацію таким чином, щоб всі коди підтвердження приходили тільки до вас. 

  • Обов'язково налаштуйте сімейний доступ

Таким чином ви зможете підібрати для дитини контент, який не буде травмувати його психіку, буде підходити за віком та інтересам. Також у вас вийде заблокувати потенційно небезпечні відео і сайти, захистити дітей від шахраїв. 

  • Встановіть контроль за параметрами екранного часу та увімкніть геолокацію

Перший пункт можна упустити, якщо йдеться про підлітка – це може викликати недовіру до вас і зіпсувати відносини. А ось другий пункт дуже важливий абсолютно для всіх. Першокласник затримується після уроків, але вчитель забув попередити? Ви зможете побачити, що він знаходиться в школі. Підліток загулявся? Ви зможете побачити, що він у друга, тому не потрібно хвилюватися. 

Також ви можете по-різному персоналізувати гаджет під свої потреби та індивідуальні особливості дитини. Однак ці п'ять пунктів є обов'язковими, оскільки гарантують повну безпеку в мережі та за її межами. 

Якщо ви в пошуках бюджетного смартфона, який не вдарить по кишені, рекомендуємо звернути увагу на топ найкращих смартфонів, випущених в останні кілька років, які зараз продаються дешевше $150.

Якщо хочеться флагман, а бюджет до $500, тоді вас може зацікавити топ з п'яти кращих моделей з відповідними характеристиками. У список потрапили моделі від Poco, Realme, Xiaomi, Vivo і Motorola.

Вас також можуть зацікавити новини: