Як продовжити автономність смартфона: потрібно відключити всього одну функцію / ua.depositphotos.com

Для збільшення автономності смартфона придумали режим економії батареї, нічний режим і купу "хитрощів", але майже завжди це компроміс, з яким доводиться миритися. Однак є такий спосіб, який й зарядку заощадить, й вас не обмежить.

Йдеться про "Адаптивні повідомлення" (Android Adaptive Notifications). Ця фіча з'явилася відносно недавно, але напевно вона є у вашому Android-смартфоні. Вона самостійно визначає важливість вхідних повідомлень і задає їм пріоритет для подальшої видачі користувачеві.

Відео дня
Скріншот

Сама по собі функція зручна, але доволі ресурсомістка. До того ж вона може не показати важливі повідомлення з месенджера або банківського застосунку, якщо вирішить, що прямо зараз вам їх бачити не треба. 

    Як вимкнути адаптивні сповіщення

    • Заходимо в налаштування Android-смартфона, вводимо в рядку пошуку "Сповіщення" і перегортаємо до моменту, поки не побачимо потрібну опцію.
    • Після цього переводимо функцію Android Adaptive Notifications в неактивний стан.

    Скріншот

    Варто враховувати, що після відключення адаптивних повідомлень зміниться принцип надходження повідомлень. По-перше, буде здаватися, що їх стало надходити більше, оскільки тепер ви будете отримувати звуковий сигнал про кожен з них, навіть про ті, які раніше приходили в тихому режимі. По-друге, відключення адаптивних повідомлень призведе до відключення їх угруповання в шторці, тобто всі повідомлення будуть відображатися там в хронологічному порядку.

    Наскільки сильно зміниться автономність вашого смартфона після відключення таких повідомлень, однозначно сказати складно, але "витягнути" зайві 20-30 хвилин точно вийде. 

    При цьому варто пам'ятати, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Наприклад, якщо ви помітили, що батарея на вашому смартфоні швидко розряджається і її насилу вистачає на добу, калібрування може допомогти виправити цю проблему. Особливо, якщо ви ніколи до цього її не робили.

    Також важливо дотримуватися правила, що заряджати смартфон потрібно на певному відсотку, уникати повної зарядки до 100%. Більшість користувачів рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу зарядки й від цього істотно вкорочують "життя" не тільки батареї, але і смартфона.

    Вас також можуть зацікавити новини: