Загалом  потерпілими від незаконних дій вербувальниці є 5 жінок / фото www.depo.ua

Прокуратура Тернопільської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишньої студентки одного з вузів Тернополя, яка вербувала  жінок для надання сексуальних послуг,  використовуючи їх скрутне матеріальне та психологічне становище.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, встановлено, що впродовж 2016-2017 років, діючи у змові із іноземцем, матеріали щодо якого виділено в окреме провадження, жінка підшуковувала для надання сексуальних послуг жінок з України і допомагала переправити їх за кордон. Жертвами торгівлі людьми ставали безробітні жінки, які мали  на утриманні родичів, перебували в уразливому стані та погоджувались на високооплачувану роботу за кордоном.

Двом жінкам із сусідніх областей, яким терміново потрібні  були гроші, вербувальниця пообіцяла роботу у Туреччині, пов’язану із рекламуванням розважального закладу. Вже на місці їм пояснили, чим насправді доведеться займатися. Жінкам вдалося утекти із борделю.

Відео дня

Читайте такожЗМІ показали, як "працівник СБУ" вербував журналіста, погрожуючи розправою над мамою (відео)

Ще 2 клієнток вербувальниця знайшла через мережу Інтернет, переконуючи  у  вигідності роботи на території Об’єднаних Арабських Еміратів, її безпечності та отриманні високих прибутків у короткі терміни. Ці жінки так і не потрапили до ОАЕ, оскільки  були зняті із рейсу сполученням «Київ–Дубаї» в міжнародному аеропорту «Жуляни» працівниками правоохоронних органів.

Загалом  потерпілими від незаконних дій вербувальниці є 5 жінок. За кожну завербовану клієнтку для роботи за кордоном обвинувачена отримувала 500 доларів США, ще 1,2 тис. грн – за звідництво на території Тернополя.

Щодо неї було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.149 (торгівля людьми, вербування та переміщення людини, вчиненому з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану особи, повторно, вчиненого щодо кількох осіб та за попередньою змовою групою осіб) та за ч.2 ст.302КК України  (звідництво для розпусти, вчинене з метою наживи).