Приєднатися до Тернополя вирішили громади п’яти сільських рад  / фото realno.te.ua
 

Тернопільська міська рада дала згоду на приєднання 5-ти сіл Зборівського району до обласного центру.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати прийняли сьогодні на сесії міської ради.

Приєднатися до Тернополя вирішили громади п’яти сільських рад з Зборівського, Козівського та Збаразького районів: Курівецька, Малашовецька, Чернихівська, Кобзарівська та Городищинська.

Відео дня

Перемовини щодо приєднання сільських рад до Тернопільської міської територіальної громади тривали впродовж року.

Читайте такожТернопільщина представила свій туристичний потенціал на міжнародній виставці UITM’2018 (фото)

На сесії міської ради також було затверджено проект плану організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальних громад до Тернопільської міської територіальної громади. На даний момент створена робоча група з метою підготовки проектів рішень, пропозицій для проектів бюджету та визначення пріоритетних напрямків.

Мешканці населених пунктів, які виявили згоду на об’єднання із Тернополем в територіальну громаду, отримуватимуть пільги та соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами.

Як повідомляв УНІАН, села, прилеглі до Тернополя, відмовилися приєднуватися до обласного центру, мотивуючи це систематичними скандалами з приводу забудов зелених зон та земельних дерибанів. Також в жителів сіл викликало несприйняття запровадження подвійного тарифу у громадському транспорті міста, коли жителі без тернопільської прописки змушені платити на гривню більше.

Окрім цього мешканці сіл висловлювали обурення з приводу запровадження плат в освітніх закладах міста для їхніх дітей. Дане рішення мерії вони навіть оскаржували в суді, мотивуючи це тим, що працюють в Тернополі, податки сплачують у місті, а отже мають право на рівні підходи як до їхніх дітей, так і дітей тернополян.