Тернопільська гімнастка Анастасія Бачинська  отримала цінний подарунок від керівника області за бронзові медалі на юнацьких Олімпійських іграх.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, сьогодні голова ТОДА Степан Барна привітав спортсменку, її батьків та тренера із завойованими двома бронзовими медалями у змаганнях із вільних вправ та багатоборства на Олімпійських іграх в аргентинському Буенос-Айресі, які відбулися в жовтні цього року.

Принагідно керівник області подякував Бачинській за те, що приносить славу Україні, українському спорту і Тернопіллю.

Відео дня

«Хочу відзначити впертість та наполегливість, завдяки яким вдається досягти таких чудових результатів. Це рідкість. Бо сьогодні набагато популярніше сидіти в барі, аніж віддаватися спорту і бути прикладом для наслідування для молодих людей. І нам дуже приємно, що ти в Буенос-Айресі на ІІІ юнацьких Олімпійських іграх стала призеркою змагань з гімнастики. Вірю в те, що в тебе ще буде багато здобутків, і ти надалі завоюєш ще не одну медаль. За тобою не тільки бронза і срібло, а й – «золоте» майбутнє українського спорту. А ми у свою чергу будемо підтримувати, допомагати та мотивувати», – сказав під час привітання спортсменки Барна.

Мати гімнастки додала, що її дочка дуже по-дорослому ставиться до гімнастики і для неї дуже важливо представляти Україну, Тернопільщину на міжнародних змаганнях.

«Жіноча спортивна гімнастика вже давно не виходила в фінали, не займала призові місця і для Насті зараз велика честь піднятися на п’єдестал. А коли грає український гімн і піднімається український прапор – то це неймовірні відчуття. Ми пишаємося своєю дитиною. Знаємо, що в неї великі плани і велике майбутнє і ми її у цьому підтримаємо», – сказала Наталя Бачинська.

В ІІІ юнацьких Олімпійських іграх взяли участь 3 998 спортсменів із 206 країн світу. Україну представляли 55 атлетів.

Бачинська була єдиною представницею Тернополя в олімпійській команді.