прес-служба ТОДА

Голова ТОДА Степан Барна дав завдання дорожникам не допускати блокування населених пунктів під час хуртовин.

Читайте такожНа Тернопільщині оштрафували поліцейського, який приховав купівлю автомобіля

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, дане завдання він озвучив учора під час термінового зібрання оперативного штабу.

Керівник області також закликав усі служби скоординувати свої зусилля щодо відновлення електропостачання у населених пунктах, де не стало струму внаслідок негоди.

Як поінформував начальник Служби автомобільних доріг в області Богдан Юлик, на дорогах державного значення працювали 174 одиниці техніки. На даний час доїзд забезпечено у повній мірі. Дорожники розчищають автошляхи на повну ширину, посипають спеціальними сумішами та готуються до нової хвилі опадів.

На місцевих дорогах, за даними начальника управління капітального будівництва ОДА Віктора Кузяка, 16 грудня весь день працювали 85 одиниць техніки, було задіяно більше ста людей.

«На цій ділянці роботи ситуація складніша, адже дороги місцевого значення мають довшу протяжність – понад 3,5 тис. кілометрів, тоді як дороги державного значення – 1,5 тис. км», – зауважив Кузяк.

Барна закликав підрядників виручати одне одного.  

«Левова частка підрядів по державних і місцевих дорогах має компанія «Техно-Буд-Центр». Я би не хотів, щоб хтось комусь із підрядників не надав техніки. Ви всі працюєте на території області. Всі отримуєте фінансування з державного та обласного бюджетів. Побачу факти саботажу – будете мати справи зі мною персонально і це стосується всіх без винятку підрядних організацій. Ваше завдання оперативно налагодити питання доїздів до населених пунктів і забезпечити електропостачання, де воно зникло», – підкреслив голова ТОДА.

На засіданні оперативного штабу  також вирішили у разі посилення снігових опадів обмежити рух вантажівок в області.