Захворюваність нацгвардійців на кір контрольована / фото УНІАН

У Нацгвардії Тернопільщини заявляють, що захворюваність військовослужбовців на кір контрольована і не носить характер епідемії.

Як повідомив УНІАН начальник центру превентивної медицини ДУ «Територіального медичного об’єднання МВС України по Тернопільській області» Юлій Николин, на лікуванні зараз перебувають 7 військових, у частини з яких середня ступінь важкості, у решти - легкий перебіг хвороби.

Читайте такожМОЗ не оголошуватиме епідемію кору

Відео дня

Окрім цього, з симптомами вірусного захворювання до медиків звернулося 12 нацгвардійців. Діагностували кір в одинадцяти з них.

«У обласних засобах масової інформації з'явилася новина, що епідемія охопила військовослужбовців Нацгвардії Тернопільщини. Військові й справді захворіли, але ситуація повністю контрольована і не носить характер епідемії. На території області та міста склалася неблагополучна ситуація із захворюваності на кір. Захворювання поширилося і серед військових. Однак, це аж ніяк не слід вважати епідемією», – переконаний Николин.

Через ситуацію з захворюванням відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді. ЇЇ учасники зокрема вирішили прискорити процес вакцинації серед військовослужбовців та інших контактних осіб, а хворих по можливості відправити на лікування до найближчого військового госпіталю МВС.

Однак, у зв’язку з тяжким перебігом хвороби (висока температура) пацієнти не підлягали транспортуванню та продовжили лікування в інфекційному відділені Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

«Поки частина бійців лікується, у військовій частині працівники центру превентивної медицини провели необхідні організаційні протиепідемічні заходи. Зокрема, у військовій частині Нацгвардії проведено вакцинацію проти кору. Відтак, ситуація щодо захворюваності на вірус у військовій частині Тернополя контрольована», – запевнив Николин.

Станом на 28 січня фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України в Тернополі зафіксував 256 випадків захворювання.

Відповідно до наказу МОЗ України, весь особовий склад і персонал МВС та Нацполіції віком до 30 років підлягають позаплановому щепленню. Вакцини закуплені за державний кошт, щеплення проводитимуть в поліклініці лікарні ДУ «Територіального медичного об’єднання МВС України в Тернопільській області».