За кошти з державного бюджету придбано грейдер \ фото: прес-служба ТОДА

На Тернопільщині Скалатська ОТГ отримала автомобіль для вивезення сміття та грейдер.

Читайте такожГолова ТОДА підписав паспорт місця для вивозу сміття з Тернополя

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної держадміністрації (ОДА), ключі від спеціалізованого автомобіля для вивезення твердих побутових відходів та грейдера мешканцям Скалатської об’єднаної територіальної громади передалиголови Тернопільської ОДА Степан Барна та обласної ради Віктор Овчарук спільно з керівником програми USAID DOBRE Беррі Рідом.

Відео дня

«Завдяки реформі децентралізації та співпраці з програмою USAID DOBRE сьогодні ми бачимо конкретні зміни, які відбуваються в області у розрізі 18-ти громад. Даний автомобіль не лише виконуватиме функції з перевезення сміття, а й стимулюватиме жителів Скалатської ОТГ до правильної поведінки з твердими побутовими відходами й створення безпечних екологічних умов», - сказав під час виступу Барна.

Очільник області зазначив, що позитивні зміни, які відбуваються в громаді – результат спільної роботи місцевого керівництва, обласної адміністрації, обласної ради та уряду.

Також був придбаний сміттєвоз \ фото: прес-служба ТОДА

«Майже 23 млн грн субвенції з державного бюджету було вкладено у розвиток інфраструктури Скалатської ОТГ. Також за кошти з державного бюджету придбано грейдер, який сьогодні поповнить ряди техніки комунальної служби», – повідомив Барна.

Придбання спецавтомобіля для вивезення твердих побутових відходів стало можливим завдяки співпраці Скалатської ОТГ з програмою USAID DOBRE, що виконується організацією Global Communities та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

За словами директора програми Беррі Ріда, громади-партнери самостійно визначають напрямок співпраці для власного розвитку.

«Населення Скалатської громади обрало пріоритетними послуги з вивезення сміття та взяли на себе зобов’язання облаштувати 17 контейнерних майданчиків для роздільного збору твердих побутових відходів в усіх населених пунктах громади. Нам приємно бути частинкою цих покращень», – відзначив Рід.