фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині дві сім’ї вимушених переселенців зі сходу, дві родини учасників АТО та педагогічний працівник отримали сертифікати на проживання у нових квартирах.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, сертифікати сьогодні вручив голова ТОДА Степан Барна та Голова Фонду сприяння молодіжного житлового будівництва Сергій Комнатний. 

фото пресс-службы ТОДА

«Вперше за багато років ми працюємо над вирішенням проблематики забезпечення житлом і молодих людей, і людей, що потребують підтримки. У державному бюджеті на 2019 рік передбачено майже 100 млнгрн підтримку осіб та родин, які потребують забезпечення житлом. Ні обласна державна адміністрація, ні обласна рада не стоїть осторонь цих питань. Під час внесення змін до бюджету ми передбачили ще плюс 2 млн грн на співфінансування програми “Доступне житло” у Тернопільській області. Також ми очікуємо, що у цьому напрямку будуть активно працювати й об’єднані територіальні громади. Вірю, що нам вдасться збільшити частку тих людей, які зможуть отримати таку підтримку», – сказав Барна.

Відео дня
фото пресс-службы ТОДА

У свою чергу Комнатний відзначив, що найважливіше зараз – це відновити віру людей в такі програми.

«Зараз стати в чергу простіше, ніж раніше. Є можливість подати електронну заяву онлайн. Таким же чином можна відслідковувати своє місце в рейтингу. Тобто немає підстав думати про корумповану складову. Всі програми абсолютно прозорі», – підкреслив Комнатний.