Венеція, Брюгге і Дубровник страждають від навали туристів / колаж УНІАН, фото REUTERS, УНІАН

Влітку 2023 року деякі з найбажаніших туристичних місць Європи виявилися занадто переповненими людьми – настільки, що в деяких країнах почали щосили працювати над просуванням менш популярних локації, одночасно вводячи додаткові податки для туристів в більш затребуваних.

Експерт з подорожей та генеральний директор приватної авіакомпанії Admiral Jet Девід Дауті в розмові з Express.co.uk назвав три популярних туристичних міста, яких слід уникати через надмірні натовпи туристів.

Три популярні міста в Європі, яких варто уникати

1. Венеція, Італія. "Не дивно, що Венеція є одним з найкращих туристичних напрямків в Європі, причому в такій мірі, що кількість туристів перевищує чисельність жителів у співвідношенні 2:1. Жертва своєї краси і величі, Венеція часто буває сильно переповнена не тільки через відпочиваючих на один-два тижні, але і через постійний приплив одноденних туристів, що сходять з круїзних лайнерів", – пояснив Дауті.

Відео дня

У підсумку вже з 2024 року Венеція стягуватиме з одноденних гостей плату за відвідування міста у розмірі 5 євро, щоб скоротити кількість туристів.

2. Брюгге, Бельгія. "У Брюгге таке ж нерівномірне співвідношення туристів і жителів, особливо в літні місяці. Невелике в порівнянні з багатьма іншими туристичними точками, скромне містечко Брюгге ломиться під вагою такої великої кількості іноземних гостей. Його старомодна середньовічна архітектура дає унікальний досвід тим, хто не знайомий з цим сільським стилем, який виявився одночасно благословенням і прокляттям для місцевих городян, які намагаються вести своє повсякденне життя", – констатував експерт.

3. Дубровник, Хорватія. "Навіть більшою мірою, ніж вищезгадані напрямки, Дубровник опиняється хронічно перенаселеним. Відомий як ключове місце зйомок "Гри престолів", місто постійно наповнюється туристами. У години пік (перш за все це липень і серпень) на одного жителя тут може припадати 36 туристів", – зазначив Дауті.

Як повідомляв УНІАН, раніше Австрію визнали найбільш переповненою туристами країною світу цього року.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.