Потяги Eurostar з'єднують Лондон із трьома європейськими столицями на материку / фото ua.depositphotos.com

До британської столиці Лондона, що є одним із найвідвідуваніших міст світу, щоденно літають сотні авіарейсів із різних куточків планети. Однак далеко не завжди люди хочуть або мають змогу подорожувати між островом Велика Британія та материковою частиною Європи літаком – хтось боїться літати, когось не пускають на борт із домашнім улюбленцем, а в когось забагато багажу.

Як альтернативу такі туристи обирають поромне сполучення або залізничний транспорт – останній курсує між островом і материком так званим Євротунелем під протокою Ла-Манш. Більшість рейсів на маршруті виконує французький оператор Eurostar, і квитки там, як правило, зовсім не дешеві.

Експерти з компанії Which? проаналізували тарифи на рейси Eurostar між Лондоном і трьома європейськими столицями – французьким Парижем, нідерландським Амстердамом і бельгійським Брюсселем – щоб встановити, коли найвигідніше купувати квитки на ці високошвидкісні поїзди.

Відео дня

Автори дослідження зазначають, що квитки Eurostar зазвичай надходять у продаж за 330 днів до виїзду, і багато пасажирів думають, що це найкращий час для бронювання. Але експерти виявили, що часом варто витримати паузу і дочекатися розпродажу.

Результати дослідження показали, що ціни на Eurostar фактично залишаються незмінними з моменту надходження квитків у продаж приблизно до шести місяців до відправлення, а далі вони навіть можуть впасти в ціні. Але приблизно за 90 днів до поїздки тарифи Eurostar починають різко зростати. Таким чином, найкраще квитки на ці поїзди купувати в проміжку 3-6 місяців до поїздки.

Наприклад, у середньому квитки на рейс "Лондон – Париж" коштують 79 фунтів стерлінгів (близько 93 євро) при купівлі за 300 днів до поїздки. При цьому за шість місяців до подорожі їхня вартість падає до 68 фунтів (близько 80 євро). За три місяці до рейсу ціни знову піднімаються до 81 фунта (близько 95 євро), а за тиждень до виїзду злітають до 143 фунтів (близько 168 євро). Аналогічна тенденція простежується і для квитків на рейси "Лондон – Париж" і "Лондон – Париж".

Водночас, як зазначають автори дослідження, партії дешевших квитків випускаються протягом усього року в рамках "акцій-сюрпризів" або флеш-розпродажів, коли ціни можуть взагалі падати до 35 фунтів стерлінгів (близько 41 євро). Тому туристам радять за можливості регулярно перевіряти новини від перевізника, щоб не пропустити акційні пропозиції, наприклад, підписавшись на розсилку новин або завантаживши застосунок Eurostar, адже такі квитки, як правило, швидко розпродаються.

При цьому найкращі ціни зазвичай діють у непікові періоди подорожей. Також можна заощадити, подорожуючи в середині тижня – за даними Eurostar, рейси у вівторок і середу, як правило, пропонують найнижчі тарифи.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо про плани Іспанії щодо будівництва підводного залізничного тунелю, який з'єднав би Іспанію з Марокко. Проєкт хочуть завершити до чемпіонату світу з футболу 2030 року, який проводитиметься спільно Марокко, Іспанією та Португалією.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.