Пасажирам рекомендують завжди бути пристебнутими пасками безпеки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Після того, як раніше цього тижня під час сильної турбулентності на борту рейсу "Лондон – Сінгапур" Singapore Airlines загинула людина і ще понад 50 дістали травм, у пресі та соцмережах активізувалися розмови про те, як себе вберегти від подібних ситуацій.

Зокрема, досвідчена стюардеса розповіла The Sun Travel про три головні правила, яких екіпаж літаків завжди дотримується, щоб захистити себе в разі турбулентності.

За її словами, далеко не завжди екіпаж може попередити пасажирів про турбулентність – доволі часто вона виникає раптово, і це може бути дуже небезпечно, якщо ви не будете підготовленими. Ось чому пасажирам краще завжди пристібатися ременем безпеки, навіть якщо знак "Пристебніть ремені" вимкнений.

Відео дня

"Основна загроза турбулентності полягає в тому, що вона жбурне вас із місця в стелю або в кого-небудь ще, а не призведе до падіння літака, що практично неможливо. У вас набагато більше шансів отримати травму, якщо ви не пристебнуті ременями безпеки, тому краще залишатися прикріпленим до сидіння, щоб не стати літаючим об'єктом у салоні", – попередила бортпровідниця.

Друге золоте правило виживання в турбулентності, за її словами, це завжди залишатися на своєму місці, якщо тільки вам справді не потрібно встати.

"Сходити до туалету або час від часу прогулятися проходом, щоб розім'яти ноги, – це абсолютно нормально. Але вам дійсно не обов'язково стояти протягом усього польоту в салоні", – попередила стюардеса.

І, по-третє, продовжила вона, пасажирам варто переконатися, що всі їхні речі покладено і заховано правильно.

"Ми не дарма просимо зберігати сумки або у верхніх шафках, або під передніми сидіннями. Це зроблено для того, щоб їх не жбурляло по салону в разі виникнення турбулентності. Ваш рюкзак, повний одягу, електроніки і всього іншого, що там знаходиться, може дійсно завдати шкоди, якщо його не зберігати в безпеці", – додала досвідчена бортпровідниця.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти встановили, на яких авіамаршрутах найчастіше буває турбулентність. Виявилося, що два з них пролягають у Європі та є доволі популярними.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.