фото facebook.com/zahidnuy.kordon

Протягом тижня представники Державної прикордонної служби України та європейські експерти проводили оцінювання окремих прикордонних підрозділів та пунктів пропуску Західного регіонального управління, під час якого міжнародні партнери ознайомилися з інфраструктурою, обладнанням для виконання завдань у кожному пункті пропуску.

Читайте такожУкраїна і Молдова спростять перетин кордону для громадян обох країн

Про це повідомляє Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ.

Відео дня

Зазначається, що експерти з Литви, Польщі та представники Євросоюзу працювали в автомобільних пунктах пропуску, зокрема, "Краківець", "Ужгород", "Чоп", а також у відділах прикордонної служби "Львів-авіа".

"За результатами оцінювання європейські партнери опрацюють відповідний звіт для подальшого використання в роботі з підвищення ефективності контрольних процедур на кордоні", - заявили у Департаменті комунікації.

У МВС нагадали, що в рамках міжнародного проекту TWINNING представники Держприкордонслужби з європейськими експертами проведуть шенгенське оцінювання українських пунктів пропуску та окремих прикордонних підрозділів.

"Оцінювання визначатиме ефективність процедур з виявлення підроблених документів та викрадених автомобілів", - пояснили у відомстві.

Під час роботи груп проходитиме моделювання ймовірних сценаріїв розвитку обстановки, визначення відповідності можливостей і характеристик обладнання, здійснення перевірки реалізації повноважень посадовцями ДПСУ та їх відповідність кращим європейським практикам.