Європейська молодь отримає можливість безкоштовно подорожувати / Фото wikipedia.org

Починаючи з 12 червня 2018 року молоді громадяни Євросоюзу, зацікавлені в участі в програмі "DiscoverEU" ("Відкрий Євросоюз"), можуть залишати свої заявки на Європейському молодіжному порталі.

В рамках цієї програми, для якої Євросоюз надасть 15 тисяч безкоштовних квитків, 18-річні європейці зможуть влітку 2018 року вирушити в подорож по Європі, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожПонад півмільйона українців побачили Європу: у ДПСУ підбили підсумки року безвізу (інфографіка)

Відео дня

В заяві Єврокомісії йдеться, що молоді громадяни країн ЄС отримають можливість здійснити міжнародні поїздки, які дозволять їм "відкрити для себе багату культурну спадщину континенту, встановити контакти з іншими людьми, познайомитися з різними культурами і дізнатися, що об'єднує Європу". На сайті проекту в інтернеті повідомляється, що заявки приймаються протягом двох тижнів.

Громадяни ЄС можуть подорожувати як поодинці, так і групою до п'яти людей. Маршрут повинен бути визначений заздалегідь. Європейське журі вибере 15 тисяч щасливців, які отримають можливість протягом 30 днів подорожувати по Європі в основному потягами, однак на окремих відрізках шляху зможуть скористатися автобусами і поромами. За час поїздки можна відвідати до чотирьох європейських країн.

На реалізацію цього проекту в 2018 році з бюджету виділяється 12 мільйонів євро. З 2021 року ця сума буде збільшена до 700 мільйонів євро. Як вказує агентство dpa, посилаючись на інформацію, отриману в колах близьких до Єврокомісії, кількість квитків, які надаються тій чи іншій країні ЄС, буде пропорційною її населенню.

Як раніше повідомляв УНІАН.Туризм, учні львівської гімназіївідмовились від випускного та вирушили на відпочинок до Італії.