У Чернігові майже тисяча місцевих жителів сьогодні взяли участь у відкритті головної ялинки міста і «Казкового містечка» на центральній Красній площі обласного центру.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, свято проходить масово, попри прохолодну морозну погоду. Святкове дійство розпочалося із театралізованого перфомансу біля П'ятницької церкви за участю Святого Миколая та Янгола. Потім учасники цього дійства разом із міським головою Владиславом Атрошенком принесли Віфлеємський вогонь на Красну площу і там засвітили головну ялинку Чернігова.

Уже кілька років у місті встановлюють штучну ялинку висотою 18 метрів. Цього року дещо змінили її ілюмінацію та прикрасили золотими кулями і іграшками у вигляді птахів сов, масок казкових героїв. Ці іграшки (через відсутність на масках очей) сподобалися не усім чернігівцям та викликали хвилю негативних обговорень у соцмережах.

Також на центральній площі Чернігова розташована фото-зона у вигляді дерев'яних будиночків із ілюмінацією та святковими побажаннями, встановлена ковзанка, працює фуд-зона.

Читайте такожУ Києві запалюють головну ялинку України (онлайн-трансляція)

Усіх учасників свята відкриття ялинки вітав Народний хор. Міський голова у вітальній промові зазначив, що з Дня Святого Миколая у Чернігові розпочинається серія новорічних святкових заходів на центральній площі міста. Він побажав чернігівцям добра, миру і щастя, а Чернігову - процвітання. «Усім тут буде добре і затишно», - сказав Атрошенко.

Зараз на площі триває концертна програма за участю Народного хору, потім відбудеться виступ гурту Jam Bubble Band. Також у Чернігові на центральній площі відбувається відкриття вже традиційної ковзанки, що працюватиме до кінця зими. Почесними гостями спортивного свята стали спортсмени з Білорусі, які підготували для чернігівців і гостей міста показові виступи.

Сьогодні зранку у Чернігові з нагоди Дня Святого Миколая на трьох маршрутах у тролейбусах дітей пригощали цукерками «Святі Миколаї». У кожній цукерці була загорнута кінцівка казки, початок якої діти з батьками мали змогу прочитати у міському Туристично-інформаційному центрі. Всього роздали тисячу таких цукерок.

Загалом, «Казкове містечко» у центрі Чернігова працюватиме до 13 січня 2019 року. Упродовж новорічних свят у Чернігові заплановано проведення кількох фестивалів. Зокрема, 22 грудня - фестиваль сала, 6 січня - хоровий фестиваль «Святоспів», 7 січня - фольклорний фестиваль вертепів, 13 січня - фестиваль «Коза».