Закордонні та українські туристи мають дізнатися, яка чудова у нас країна / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко ставить за мету збільшити частку туризму в економіці країни та за рахунок розвитку туристичних можливостей столиці та регіонів залучати в Україну щорічно близько 30 мільйонів іноземних туристів.

Читайте такожЛьвів вперше увійшов до сотні найбільш туристичних міст світу

"В середньому у світі частка туризму становить десять відсотків ВВП, у нас наразі півтора відсотка. Моя мета і моє завдання - в найближчі п'ять років збільшити кількість туристів, які відвідують Україну, до 30 мільйонів, і не тільки за рахунок міст мільйонників, які вже сьогодні стали дуже популярними місцями для туристів", - сказав президент на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital у Києві.

Відео дня

"Я хочу, щоб в Україні не було периферії, щоб закордонні та українські туристи дізналися, яка прекрасна у нас країна", - сказав Порошенко.

За його словами, активний розвиток туристичної галузі дозволить підвищити рівень життя людей в Україні.

Голова держави не назвав часових орієнтирів для досягнення мети щодо збільшення числа закордонних гостей України.

За даними Мінекономрозвитку, в першому півріччі 2018 року нашу країну відвідало 6,2 мільйона іноземних туристів, що на 1,7% менше показника аналогічного періоду 2017 року.

У першій половині 2018 року зріс потік гостей з Італії, Німеччини, США і Франції, але скоротилося число туристів із сусідніх країн – Угорщини, Румунії та Словаччини.

Також у Мінекономрозвитку підрахували, що в першому півріччі 2018 року близько 17 мільйонів українців побували за кордоном.