21 квітня на Шрі-Ланці сталися вісім вибухів , загинули понад 200 людей / Фото REUTERS

Міністерство закордонних справ України радить українцям уникати місць масового скупчення людей в Демократичній Соціалістичній Республіці Шрі-Ланка і уважно відслідковувати подальший розвиток ситуації в цій країні.

Читайте такожУ головному аеропорту Шрі-Ланки посилені заходи безпеки: людей просять прибути не пізніше, ніж за 4 години до вильоту

Як повідомили УНІАН у департаменті консульської служби МЗС України, низка вибухів, що сталися 21 квітня в найбільшому місті Шрі-Ланки Коломбо і його передмістях, спричинили численні жертви серед мирного населення та іноземних туристів.

Відео дня

"Станом на 15.30 21 квітня 8 вибухів у трьох центральних готелях Коломбо ("Кінгсберрі", "Шангрі-Ла" і "Сіннамон Гранд»), а також у 3 католицьких церквах, зокрема в соборах Святого Антонія в центрі столиці, Святого Себастьяна в передмісті Негомбо і в католицькій церкві в місті Баттікалоа, призвели до загибелі понад 180 осіб, серед яких близько 35 іноземців. За попередньою інформацією посольства України в Індії, громадян України серед постраждалих немає", - відзначили в МЗС.

Також українські дипломати повідомили, що уряд Шрі-Ланки запровадив комендантську годину починаючи з 18:00 21 квітня.

"В країні спостерігаються ускладнення з мобільним зв'язком, не працюють соціальні мережі, ускладнено рух громадського транспорту. Пасажирів міжнародного аеропорту Коломбо попереджають про можливі затримки при проходженні контролю на безпеку при вильоті та рекомендують прибувати в аеропорт не пізніше, ніж за 4 години до вильоту", - зазначили дипломати.

"Громадянам України, які перебувають на Шрі-Ланці, рекомендуємо проявляти підвищену пильність, уважно стежити за новинами і рекомендаціями місцевих органів влади, уникати місць масового скупчення людей і уважно відслідковувати подальший розвиток ситуації в країні. При плануванні поїздок на Шрі-Ланку рекомендуємо відстежувати повідомлення компетентних органів країни", - відзначили в МЗС.

Українцям слід постійно мати при собі документи, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на Шрі-Ланці, а також неухильно виконувати законні вимоги і вказівки представників місцевих правоохоронних органів і військових.

Читайте такожВибухи на Шрі-Ланці: у Коломбо стався восьмий вибух, на острові вводять комендантську годину (фото, відео)

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю і здоров'ю, а також у разі виникнення обставин, що потребують негайного консульського реагування, українцям рекомендується невідкладно звертатися в Посольство України в Індії за телефоном "гарячої лінії": +91 9205507157, консульський відділ: +91 1126145093, адреса електронної пошти: emb_in@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 2381657, e-mail: cons_or@mfa.gov.ua

Також рекомендується звертатися в Почесне консульство України в Соціалістичній Республіці Шрі-Ланка: № 40/1, Dickman's Road, Colombo-05 Sri Lanka, телефон: 94-112588924/2584698, електронна пошта: globecom@sol.lk, monta @ sol.lk

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів в церквах і готелях в окрузі Коломбо і в інших частинах країни. За останніми даними, число загиблих в результаті серії вибухів на Шрі-Ланці збільшилося до 207 осіб, ще 450 отримали поранення.

Після вибухів на острові ввели комендантську годину, а пізніше повідомили про 7 затриманих за підозрою в причетності до скоєння вибухів.