Туроператори залишись без своїх ліцензій через ігнорування затверджених Урядом умов / фото УНІАН

Мінекономрозвитку під час перевірок виявило порушення ліцензійних умов низкою туристичних операторів, внаслідок чого трьом із них анулювали ліцензії.

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку й торгівлі Михайло Титарчук на сторінці в Facebook.

"Три туроператори залишись без своїх ліцензій через ігнорування затверджених урядом умов. Що це означає? Що в Україні стане менше на кілька тисяч ошуканих туристів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За його словами, анульовано ліцензії таким операторам: ТОВ "Мережа агенцій "Гарячі тури"", ПП "Лакі-тур" та ПП "Діоніс-Прага-Україна".

Читайте такожУкраїнцям дали поради перед сезоном відпусток

Титарчук також зазначив, що загалом було проведено 13 перевірок, три з яких - позапланові. "За їх результатами, виявилось, що лише 4 туроператори добросовісно виконують встановлені ліцензійні умови", - зазначив чиновник.

У випадку ще семи операторів - умови виконуються частково. Так компанії отримали від Департаменту розпорядження про усунення порушень. "Здебільшого, вони стосуються відсутності у керівників філій необхідного стажу в сфері туризму, не подані статистичні звіти, відсутність оновлених даних (гарантії банку, закриття філій, нові договори страхування) в органі ліцензування", - додав заступник міністра.

Нагадаємо, раніше Уряд України ухвалив ініційовані Мінекономрозвитку зміни до ліцензійних умов здійснення туроператорської діяльності, посиливши до них вимоги.