Ілюстрація REUTERS

Слідом за материнською компанією, британським туроператором Thomas Cook, сьогодні, 25 вересня, оголосила про банкрутство німецька туристична агенція Thomas Cook GmbH.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на dpa.

Читайте такожКиянин створив неймовірний кліп, в якому розповідає про красу України і запрошує її відвідати (відео)

Відео дня

Наразі щонайменше 140 тисяч осіб перебувають у подорожах, зарезервованих у німецькій "доньці" Thomas Cook та її філіях - Neckermann, Oeger Tours, Air Marin та Bucher Reisen. Поки що незрозуміло, як банкрутство Thomas Cook GmbH вплине на них.

Про банкрутство було заявлено після вчорашнього оголошення про те, що німецька авіакомпанія Condor, котра належить до структури збанкрутілої Thomas Cook, отримає від держави проміжний кредит на підтримку своєї діяльності розміром 380 мільйонів євро. Ця сума буде надана на шість місяців. Половину цих коштів виділить федеральна земля Гессен, де розташована штаб-квартира компанії.

Thomas Cook GmbH також звернулася до Берліна за позикою. Сума запитаного кредиту невідома. У компанії лише зазначили, що перемовини, "на жаль, не привели до рішення у короткостроковій перспективі".

Як повідомляв УНІАН, 23 вересня стало відомо про банкрутство однієї із найбільших туристичних фірм світу Thomas Cook, заснованої у 1841 році.

У компанії працює 22 тисячі співробітників, із них 9 - британці. Щорічно фірма обслуговує понад 22 мільйонів клієнтів, 600 тисяч туристів нині перебувають на відпочинку, переважно це громадяни Великої Британії, Німеччини та скандинавських країн.