Ілюстрація / REUTERS

Ryanair з набранням чинності наприкінці березня 2020 року літнього розкладу польотів припинить літати з Києва в аеропорт Скавста (в 100 км від Стокгольма) і в Нюрнберг.

Читайте такожRyanair з січня запустить рейси з Херсона в Катовіце

Ryanair припинить польоти з Києва в Нюрнберг і Скавсту через Boeing 737 MAX, повідомляє avianews.com з посиланням на прес-службу перевізника. "Подальші затримки з поставкою літаків Boeing 737 MAX призвели до того, що лоу-кост знову переглянув свої плани щодо розширення флоту і розраховує отримати тепер тільки 10 літаків у літньому розкладі 2020 року замість 20", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також Ryanair знизив прогноз кількості перевезених пасажирів на 2021 фінансовий рік, який почнеться 1 квітня 2020 року і триватиме до 31 березня 2021 року, з 157 млн 156 млн пасажирів.

Головний виконавчий директор Ryanair Едді Вілсон, сказав: "Ми шкодуємо про закриття цих двох баз і незначні скорочення провізних ємностей на інших базах, що повністю пов'язано з подальшими затримками поставок наших Boeing 737 MAX. Ми продовжуємо працювати з Boeing, нашим персоналом, профспілками і еропортами, щоб мінімізувати скорочення провізних ємностей і числа робочих місць", - йдеться в повідомленні.

Початкові плани лоукосту передбачали отримання 58 Boeing 737 MAX до кінця травня 2020 року. Пізніше це число було переглянуто в бік зменшення до 30, а потім 20 одиниць.

Ryanair замовила у Boeing 135 літаків в спеціальній модифікації 737 MAX 200, створеній на базі 737 MAX 8. Замість стандартних 189 крісел літак вміщає 197 місць. Для того, щоб відповідати вимогам часу евакуації, в даній моделі були встановлені додаткові евакуаційні виходи за крилом.

У літньому розкладі 2020 року прямі рейси з київського аеропорту Жуляни в Нюрнберг планує виконувати Wizz Air. У лоукосту у систему бронювання перельоти внесено по вівторках і суботах.

Рейси з аеропорту Бориспіль в основний аеропорт Стокгольм Арланда (розташований в 40 км від міста) внесені в літній розклад МАУ. Авіаперевізник планує обслуговувати цей напрямок щодня.