Україна - 68-ма в рейтингу країн / УНІАН

Україна посіла 68-му сходинку з 73 у рейтингу найкращих країн світу 2020 року.

Рейтинг опублікував американський журнал US News & World Report, повідомляє ТСН. У ньому Україні вдалося обігнати Туніс, Білорусь, Оман, Сербію та Ліван.

До трійки лідерів увійшли Швейцарія, Канада та Японія. У десятці також - Німеччина, Австралія, Великобританія, США, Швеція, Нідерланди та Норвегія. Росія посіла 23-тє місце. Інші сусіди України розмістилися на таких позиціях: Польща - 34, Словаччина - 52, Румунія - 54, Угорщина та Молдова до рейтингу не потрапили.

Відео дня

Зазначається, що дослідження проводилося спільно з експертами зі школи Wharton Університету Пенсільванії та компанії BAV Group. Дослідники аналізували країни за такими показниками, як: розвиток підприємництва, можливості для туризму, розвиненість цивільних прав та соціальної сфери, культурний вплив, культурна спадщина, темпи розвитку, відкритість для бізнесу, політична ситуація, оборона і значення на міжнародній арені, якість життя.

Читайте такожНазваний головний туристичний тренд 2020 року

Так, в Україні серед показників найвищими є – політична ситуація (відображає значення країни на міжнародній арені, розвиток оборонної сфери) та можливості для туризму. Найгірші показники – відкритість для бізнесу та якість життя.

Як повідомляв УНІАН, туристи описали, яким хочуть бачити готельний номер майбутнього