На пляжах Гоа з'являться спеціальні алкогольні зони / Фото en.wikipedia.org/Tanya Dedyukhina

Більш ніж через рік після заборони вживання алкоголю на пляжах Гоа (Індія) було прийнято рішення створити на популярних пляжах штату спеціальні зони для пікніків і розпивання спиртних напоїв.

Читайте такожБоротьба з туристами: в Амстердамі хочуть заборонити продаж канабісу

Про це заявив міністр туризму Гоа Манохар Аджгаонкар, повідомляє NDTV.

Відео дня

При цьому він оголосив, що ті, хто вживає алкоголь поза спеціальних зон на пляжах, які створять вже найближчим часом, будуть оштрафовані на 5000 рупій (близько 1700 гривень).

"Після введення заборони на вживання алкоголю ми хочемо створити спеціальну зону для пікніків. Багато місцевих груп хочуть влаштувати пікніки уздовж пляжу, і ми вирішили залишити місця уздовж пляжу - по одному чи два на кожному пляжі, де всі охочі можуть піти і випити", - пояснив Аджгаонкар.

При цьому, за його словами, начальникам поліції штату були надані повноваження сформувати спеціальні патрулі, які матимуть право штрафувати людей, що вживають алкоголь за межами зазначених зон", - сказав міністр туризму Гоа.

Відзначимо, в січні 2019 року Кабінет міністрів Гоа ухвалив закон про заборону вживання алкоголю в громадських місцях і гарантував суворе покарання за "пияцтво" на пляжах та інших туристичних об'єктах в прибережному штаті, який привертає майже вісім мільйонів туристів щороку.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, в січні 2020 року стало відомо, що на популярних іспанських курортах вирішили жорстко боротися з пияцтвом туристів.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.