Українцям потрібно зателефонувати до відділення поліції за місцем свого тимчасового проживання для реєстрації відповідних даних / фото pixabay.com

Хорватія не каратиме українців, якщо будуть перевищені дозволені терміни перебування в цій країні.

Про це йдеться у зверненні посольства України у Хорватії в Facebook до українців, які через закриття кордонів не можуть залишити територію цієї країни.

Читайте такожКордон на замку: завтра в Україну не можна буде потрапити ні літаком, ні потягом, ні автобусом (відео)

Відео дня

"Згідно з офіційною інформацією Міністерства внутрішніх справ Республіки Хорватія, усі іноземні громадяни, які через обставини (закриття кордонів), пов’язані із протидією епідемії вірусу COVID-19, не можуть своєчасно залишити територію Хорватії і через це перевищать передбачені законом дозволені терміни перебування на її території, не підпадатимуть під санкції і штрафи, передбачені законом щодо іноземців", - зазначили у посольстві.

У цьому зв'язку іноземці, які не мають можливості своєчасно виїхати з території Хорватії, повинні зателефонувати до відділення поліції за місцем свого тимчасового проживання для реєстрації відповідних даних з метою уникнення можливих проблем при перетині кордону під час виїзду з території Хорватії.

"Цей режим буде застосовуватися для всіх іноземців, допоки не буде вироблено детальних механізмів подальшого регулювання режиму перебування окремих категорій іноземців, які зараз перебувають на території Республіки Хорватія", - наголосили у посольстві.

Як повідомляв УНІАН, задля запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції COVID-19, Хорватія запроваджує заборону на пересування між містами. Це стосуватиметься навіть пересування на власному авто.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.