МЗС рекомендує українцям врахувати цю інформацію при плануванні подорожей до Єгипту / фото fb.ru

Громадяни України вже з грудня можуть подавати заявки на оформлення електронних віз для подорожей в Єгипет. Про це повідомляється на сторінці Департаменту консульської служби МЗС України у соціальній мережі Facebook.

"За інформацією єгипетської сторони, з 3 грудня 2017 року розпочато роботу системи видачі електронних віз для в’їзду в Єгипет як альтернативи візам, які також можуть бути придбані в пунктах пропуску через державний кордон Єгипту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою оформлення візи українці, які планують поїздку до Єгипту з туристичною або діловою метою, а також з метою транзиту територією країни, можуть подати онлайн-заяву на офіційному веб-сайті www.egyptvisa.com протягом 90 днів до запланованої дати в’їзду.

Відео дня

Читайте такожУ Британії визнали потребу змінити візовий режим для України

"Для оформлення електронної візи заявник повинен мати закордонний паспорт, дійсний протягом 8 місяців з дати прибуття в країну, електронну копію паспорта для завантаження під час подання заяви на сайті, документи, що підтверджують мету і строки запланованої поїздки, зворотні квитки та платіжну банківську картку", - сказано у повідомленні.

У Департаменті додають, що після заповнення необхідних форм та онлайн-сплати консульського збору (25 доларів США) заявник отримує копію електронної візи – «e-Visa» електронною поштою.

Документ необхідно роздрукувати та після прибуття пред’явити представникам прикордонного контролю Єгипту.

Також уточнюється, що для оформлення електронної візи дітям, які мають окремий паспорт, подаються окремі заяви. Оформляти e-Visa рекомендується не менше, ніж за 7 днів до запланованої подорожі.

МЗС рекомендує українцям врахувати цю інформацію при плануванні подорожей до Єгипту.