Фото Посольства Королівства Таїланд у Східній Європі

У ніч на 14 травня спеціальний рейс компанії МАУ за маршрутом Бангкок-Київ доставив додому ще 269 українців. Серед пасажирів також були 9 немовлят та 5 іноземних громадян.

Читайте такожЗ Туреччини до Києва повертаються понад 100 українців

Як повідомили в Посольстві Королівства Таїланд у Східній Європі, мандрівники, які відправились на відпочинок до Таїланду та залишись там закритими під час оголошення карантину, діставались до міжнародного аеропорту «Суварнабхумі» з островів Пхукет, Самуї та Пханган. 

Відео дня

Після подорожі ті, хто дав згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома», можуть проходити 14-денний карантин за місцем проживання або підлягатимуть госпіталізації до визначених закладів обсервації на такий же період.

Очікується, що зворотнім рейсом додому мають можливість повернутися громадяни Таїланду, які зараз перебувають в Україні, але ймовірність та дата рейсу невідомі. Близько 200 тайських громадян виявилися закритими в українських містах. Більшість з них – це майстри тайського масажу, які працювали в місцевих салонах до оголошення національного карантину. 

Примітно, що акція допомоги, яку провели Посольство Королівства Таїланд у Східній Європі та Туристичне Управління Таїланду в Києві, виявила, що більшість респондентів поки що планує залишатися в Україні та сподівається продовжувати професійну діяльність найближчим часом.  Наразі ТАТ допомагає тайським жителям доставкою харчових наборів.

"Ми раді були долучитися до допомоги тайським громадянам в Києві, Харкові та Львові. Адже ми знаємо, що тайський уряд та місцеві жителі також дбають про українців, які залишилися на карантині у Країні Посмішок", - заявив голова представництва ТАТ в Києві Ніколас Дімітров.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, наприкінці березня, після запровадження карантину в Україні та зупинки пасажирського авіасполучення, близько 2 тисяч українських туристів опинилися заблокованими в Таїланді. Поступово більша частина з них змогли повернутися до України.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.