Ісландія стане відкритою для туристів з 15 червня \ Фото en.wikipedia.org

Ісландія планує не пізніше 15 червня відкрити кордони для іноземних туристів, у тому числі з країн, що не входять в Шенгенську зону.

Читайте такожІсландія перевірятиме туристів на коронавірус прямо в аеропорту

Як заявила прем'єр-міністр країни Катрін Якобсдоттир, для в'їзду в Ісландію треба буде пройти карантин, або зробити тест на вірус, або пред'явити довідку про його відсутність, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на ісландські ЗМІ.

Відео дня

В даний час в Ісландію можуть в'їжджати громадяни країн Шенгенської зони, але вони в обов'язковому порядку повинні відразу по прильоту проходити двотижневий карантин. Для всіх інших туристів в'їзд в країну заборонено до 15 червня.

"З 15 травня в'їзд без карантину стане можливим для жителів Фарерських островів і Гренландії. З 15 червня зміниться також режим в'їзду для всіх інших туристів. Їм треба буде або відразу зробити тест на вірус, або пред'явити довідку про його відсутність, або пройти двотижневий карантин. Крім того, всіх туристів попросять встановити додаток, що відстежує контакти", - пише портал Grapevine, передає aviapages.

Прем'єр-міністр також заявила, що влада Ісландії працює  над великим проектом скринінгу всіх приїжджаючих на коронавірус. На її думку, це допоможе вивченню самого вірусу і того, як він поширюється.

Паралельно Ісландія поступово послаблює обмеження, пов'язані з коронавірусом. Так, з 25 травня відкриються басейни і спортивні зали, з 50 до 100 збільшується число людей, яким дозволено збиратися разом.

"Ці послаблення повинні допомогти врятувати туристичну індустрію Ісландії, економіка якої критично залежить від іноземного туризму. При цьому літо – високий сезон для поїздок по країні. Але поки неясно, чи зможуть приїхати туристи в Ісландію через дуже невелике число авіарейсів, що залишилися. Icelandair виконує польоти лише в Лондон, Стокгольм і Бостон і знаходиться в передбанкрутному стані, а багато авіакомпаній, які раніше літали в Рейк'явік, зараз зупинили польоти", - пише портал.

В Ісландії підтверджено 1802 випадки зараження коронавірусом, померло 10 осіб.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.