Птушкін покаже глядачам всі неймовірні ландшафти й пейзажі Ісландії / Фото:1+1

Цієї неділі, 26 квітня, о 10.45 глядачів каналу «1+1» чекає новий «Великий випуск з Антоном Птушкіним», присвячений Ісландії.

Читайте такожСтаньте на годину машиністом: топ онлайн-поїздок потягом по всьому світу (відео)

Проїхавши всю країну по безкрайнім просторам на двомісному кабріолеті, тревел-документаліст Антон Птушкін покаже глядачам всі неймовірні ландшафти і пейзажі - озера, гори і ліси. Побуває в невеликому містечку, де знімався культовий фільм «Таємне життя Волтера Мітті», потрапить на святкування Дня міста в Рейк'явік і поділиться списком топ-локацій, у яких варто побувати всім мандрівникам.

Відео дня

Пляж чорного піску Вік

Пісок на цьому пляжі дуже схожий на вугільний пил / 1+1

Одна з найбільш вражаючих локацій в Ісландії - чорний пляж Вік. Пісок тут дуже схожий на вугільний пил - і це створює враження, що все узбережжя ніби вкрите чорною ікрою. Таке природне диво в Ісландії утворилося в результаті вулканічної діяльності. А пісок сформувався із застиглої лави і попелу.

Льодовик Ватнайокутль

Льодовик займає 10 відсотків території країни / 1+1

Антон Птушкін в Ісландії покаже ще одне вражаюче уяву природне місце - найбільший льодовик Ватнайокутль. Він займає 10 відсотків території країни, середня товщина льоду в ньому становить 400 метрів, а максимальна - 1000. Льодовик розташований серед гірської місцевості і створює живописне видовище - він ніби розвалюється по горах, а навколо розмістилися зелені луки і пагорби. А серед них з'являються величезні блакитні брили багаторічного льоду.

Льодовикова лагуна

Вода з льодовика стікає в лагуну разом з брилами / 1+1

Серед такого гігантського творіння природи Антон Птушкін також покаже льодовикову лагуну. Це величезне озеро, площею 18 квадратних кілометрів, яке утворилася через те, що льодовик поступово тане. Вода з льодовика стікає в лагуну разом з брилами і постійно розширює межі озера.

Геотермальна річка

Птушкін скупається в цьому геотермальному джерелі просто неба/ 1+1

Фактично по всій території Ісландії розташовані гарячі джерела. Але серед них є і більш цікава локація - геотермальна річка. У той час як на вулиці температура повітря всього 8-9 градусів, вода в річці дуже гаряча. І навіть в таку холодну погоду багато ісландці не втрачають можливості попаритися в теплих водах. Вирішить приєднатися до них і Антон Птушкін. Мандрівник скупається в цьому геотермальному джерелі просто неба і поділиться з глядачами своїми враженнями.

Долина гейзерів

У цьому районі розташована ціла система покритих паром водоймищ / 1+1

Подорожуючи Ісландією, Антон Птушкін заїде у відому долину гейзерів. У цьому районі розташована ціла система покритих паром водоймищ з гарячою водою. Тут також знаходиться найактивніший гейзер Ісландії - Строкур. Гейзер кожні п'ять-десять хвилин викидає в небо стовп киплячої води висотою в 22 метри. А подивитися на це яскраве видовище приїжджають сотні ісландців і іноземних туристів.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.