Ілюстрація REUTERS

Комісія з надзвичайних ситуацій Києва сьогодні затвердила умови для роботи літніх майданчиків та ресторанів після ослаблення карантинних заходів.

Читайте такожПродовольчі рінк почали перевіряти на дотримання карантинних правил: перелік вимог (фото, відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

"Як ви знаєте, уряд дозволив працювати вже на першому етапі та літніх майданчиків кафе і ресторанів. Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила сьогодні умови для їх роботи. Майданчики зможуть працювати лише з дотриманням певних норм безпеки. Відстань між столиками 1,5 метри, не більше двох відвідувачів за одним столиком (без урахування дітей до 14 років), засоби захисту персоналу", - повідомив Кличко.

Він зазначив, що для підтримки підприємців та спрощення процедур міська влада вже підготували рішення Київради, яке винесуть на найближчу сесію.

"Відкритим (річним) і сезонних майданчиків, які отримували документи в 2019 році, Департамент містобудування та архітектури видасть нові документи на розміщення без обробки і зайвих погоджень. Терміном у два робочих дні. Така процедура буде стосуватися і нових майданчиків, які захочуть працювати з дотриманням усіх вимог. Також для річних і сезонних майданчиків місто планує встановити символічну фіксовану суму пайової участі - 1 гривню. Для літніх майданчиків - до кінця жовтня цього року. Для сезонних - до кінця грудня. Розуміючи, що бізнес несе втрати і йому потрібна допомога", - підкреслив Кличко.

Також він додав, що в минулому році в столиці документи на розміщення одержали 1059 літніх майданчиків кафе і ресторанів.

Ілюстрація REUTERS

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.