Пункти пропуску на угорському кордоні скоро відкриють / фото: Наталя Петерварі

Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляє, що на українсько-угорському кордоні з 29 червня відкриються усі пункти пропуску.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сійярто сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою після засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва у Києві.

Читайте такожНазвано країни, які готові приймати українців без обмежень на кордоні

Відео дня

"Я хочу вас проінформувати про те, що у понеділок, наступного тижня, ми відкриємо усі п'ять контрольно-пропускних пунктів між Угорщиною та Україною", - сказав Сійярто.

Він уточнив, що наразі на українсько-угорському кордоні відкрито контрольний пукнт "Захонь - Чоп", а з понеділка будуть відкриті "Лонья - Дзвінкове", "Берегшурань - Лужанка" та інші пункти.

"Таким чином ми забезпечимо пересування через кордон, хоча правила правила переїзду в іншу країну будуть зберігатися", - зауважив Сійярто.

Він додав, що рішення про відкриття пропускних пунктів пов'язане з тим, щоб зменшити час очікування і черги на кордоні.

Читайте такожЄС не визначив список країн, для яких відкриє кордони 1 липня

Щодо транспортного сполучення глава МЗС Угорщини сказав, що угорські громадяни з України можуть їхати без будь-яких обмежень, а українські громадяни можуть їхати з транзитною метою або відвідувати Угорщину на 24 години.

"Що стосується технічних деталей, вони узгоджуються між фахівцяіми для того, щоб у понеділок о 6:00 все було відкритим", - сказав Сійярто.

Як повідомляв УНІАН, Кулеба також заявив, що для зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у липні потрібні ще два елементи: засідання спільної комісії з питань національних меншин та спільної робочої групи з питань освіти, які мають напрацювати можливі рішення.