Азорські острови очолили топ недооцінених туристичний напрямків / фото en.wikipedia.org / Luis Ascenso

Азорські острови та Північна Греція визнані найбільш недооціненими туристичними напрямками в Європі за підсумками 2022 року. 

Згідно з галузевим звітом World Travel Market (WTM) London за 2022 рік, 14,5% респондентів, які взяли участь у дослідженні, вказали, що Азорські острови були найбільш недооціненим напрямком у світі, а ще 14% – висловилися за Північну Грецію, повідомляє SchengenVisaInfo.

Зокрема, автономний регіон Португалії Азорські острови приваблює мандрівників завдяки своїй природній красі, дикій природі та невимушеному способу життя. У липні 2022 року кількість пасажирів, які прибули на Азорські острови, досягла найвищого рівня за п'ять років: всього в місцевих аеропортах приземлилися 252 483 пасажири.

Відео дня

Для Північної Греції 2022 рік також ознаменувався зростанням кількості прибуваючих пасажирів. Дані WTM London показують, що, хоча Північна Греція не така відвідувана, як південь материка та інші острови, їй є що запропонувати.

"Гора Олімп, найвища гора країни, довгий час була міфічним місцем, де, як говорили, жили боги Стародавньої Греції. Літохоро, відоме як Місто Богів, знаходиться приблизно в 100 км від Салоніків, другого за величиною міста Греції", – йдеться в заяві WTM London, що пропонує більшій кількості людей відвідати цю частину Греції.

WTM London підкреслив, що півострів Халкідікі також є приголомшливою частиною Греції.

Топ-10 найбільш недооцінених туристичних напрямків у Європі:

1. Азорвські острови, Португалія (14,5%).

2. Північна Греція (14%).

3. Болгарія (10%).

4. Шотландія (10%).

5. Естонія (9,5%).

6. Нідерланди (9%).

7. Сицилія, Італія (9%).

8. Словенія (9%).

9. Уельс (8%).

10. Братислава, Словаччина (7%).

Куди поїхати у відпустку у 2023 році

Раніше американська фінансова корпорація AMEX назвала 10 популярних туристичних напрямків, відпочинок за якими мандрівники вже щосили бронюють на 2023 рік.

До цього авторитетний журнал про географію, природу, культуру і подорожі National Geographic назвав топ-25 місць у світі, які варто відвідати у 2023 році.

Разом з тим, у жовтні 2022 року назвали переможців щорічної премії World Travel Awards Europe 2022, що вважається аналогом "Оскара" у сфері туризму. Абсолютним тріумфатором церемонії стала Португалія, яка в цілому отримала в цьому році близько 30 нагород, в тому числі в головній категорії "Найкращий туристичний напрямок в Європі".

Вас також можуть зацікавити новини: