Місцеві жителі охрестили його "стрічкою Мебіуса" / Фото: ua.depositphotos.com

У китайському місті Ченду відкрили незвичайний багаторівневий міст, що став новою "візитною карткою" міста.

Місцеві жителі вже встигли охрестити його "стрічкою Мобіуса" за псевдобезкінечні переходи й "зациклені" перехрестя. Ролик з відеооглядом мосту розмістили на YouTube.

Читайте також7 небанальних маршрутів для подорожі по Україні на машині

Довжина мосту - 185 метрів, а висота - 24 м. Виходи та переходи на ньому розташовуються на різних рівнях, тому міст з'єднав не тільки два береги, але і парки, розташовані по сусідству з ним. Вночі міст освітлюється LED-лампами, приманюючи сотні туристів.

Стрічка Мобіуса - безперервний двовимірний об'єкт з односторонньою поверхнею, де можна з однієї точки такої поверхні потрапити в будь-яку іншу, не перетинаючи край. Символізує нескінченність, оскільки не має ні початку, ні кінця.

Якщо допустити, що з цієї фігури буде йти людина, то через деякий час він повернеться до початку старту свого шляху, але в дзеркальному відбитку самого себе.

Як повідомляв раніше УНІАН, поблизу пляжу в Сан-Дієго (Каліфорнія, США) зараз можна спостерігати неонове світло в океані. Воно з'являється щороку завдяки незвичайному природному явищу - біолюмінесценції.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.