Пандемія коронавірусу не вплине на безвіз, запевняють в ЄК / фото УНІАН

Європейський Союз не має наміру переглядати умови безвізового режиму з Україною ні у зв'язку з коронавірусною кризою, ні з якихось інших причин.

Про це заявила заступник глави гендиректорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова в інтерв'ю "Європейській правді".

"Я жодного разу не чула в Брюсселі навіть дискусій про це. Безвізовий режим з епідемією не пов'язаний. Зрештою, навіть якщо міркувати логічно - як відновлення візового режиму допомогло б у протидії епідемії?" - сказала Матернова.

Вона також наголосила, що їй не відомо також про загрозу візової лібералізації для України з якихось інших причин.

Читайте такожВихід Британії з ЄС: як це вплине на Україну та Європу

"Єврокомісія здійснює щорічний перегляд дотримання умов візової лібералізації, і ми можемо звертати увагу (держав, громадяни яких подорожують без віз. - Ред.) на деякі індикатори, але щодо України не було навіть підстав для такої дискусії. І, повторюся, немає жодного зв'язку між візовою лібералізацією та поточною кризою ", - додала вона.

Матернова також не стала прогнозувати, коли українці знову зможуть їздити до ЄС, адже навіть всередині Шенгенської зони немає ясності з приводу відкриття кордонів.

"Ми ще не на тому рівні, коли можна говорити про відкриття кордонів. Ми створили "зелені лінії" для товарів, але для пасажирського руху залишаються дуже численні обмеження навіть всередині ЄС", - сказала вона.

Раніше в МЗС України заявляли, що після закінчення пандемії коронавірусу й відкриття європейськими країнами своїх кордонів в українців навряд чи виникнуть проблеми з проходженням кордону.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.