Україна тестуватиме на кордоні іноземних мандрівників з чотирьох країн / фото ua.depositphotos.com

Іноземні громадяни при в'їзді в Україну з чотирьох країн, де активно поширюється штам коронавірусу «Дельта», повинні здавати на кордоні експрес-тест на COVID-19.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Це стосуються осіб, які прибули з Індії, Великої Британії, РФ та Португалії, або перебували на їх території не менше семи днів упродовж останніх 14 днів.

Відео дня

«Іноземці (крім визначених винятків), які прибули із зазначених країн, не можуть в’їхати в Україну без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2. Такий тест має бути проведений у пунктах пропуску через державний кордон України», - поінформували у ДПСУ з посиланням на рішення уряду.

Крім того, українці, які прибули із зазначених країн, теж можуть зробити експрес-тест у пунктах пропуску. Без негативного результату такого тесту громадяни України старші 12 років підлягають обов’язковій самоізоляції, обсервації.

Читайте такожВ Україні “осіння” хвиля COVID-19 потенційно може спричинити на 30-40% більше інфікувань - МОЗУ ДПСУ зауважують, що іноземцям, які прибувають в Україну (незалежно з якої країни) необхідно мати страховку, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, а також негативний результат ПЛР чи експрес-тестування, яке проведено не більш як за 72 години до перетину кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Вас також можуть зацікавити новини: