У Греції застрягла ще одна українка / фото УНІАН

В аеропорту Афін застрягла ще одна громадянка України, яка хотіла відпочити у Греції.

Читайте такожПісля інциденту в Греції українцям пояснили, як уникнути проблем під час подорожей

Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на посольство України у Греції.

Відео дня

За словами посла Сергія Шутенка, вона виявилася єдиною пасажиркою з двох вчорашніх рейсів з України, яка не мала права на перетин кордону.

"З двох рейсів, які прибули у вівторок до Афін, маємо лише одну громадянку, яка не дослухалася рекомендацій і полетіла до Греції з туристичною метою. Її, звісно, не пустили, і зараз вона, так само як і попередня група, чекає в аеропорту на повернення в Україну.

Певно, розголос минулої історії та досвід тих, хто пробув три дні в ізоляторі, спрацювали і люди зрозуміли, що туристів у Грецію дійсно не пускають", - повідомив посол України у Греції.

Як повідомляв УНІАН, 4 липня 17 українських громадян не пропустили до Греції у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до Євросоюзу громадян з третіх країн.

Українці перебувають у поліцейському відділенні аеропорту Афін, їх відвідав консул, який купив їм води та засоби гігієни. Частина туристів вже повернулась в Україну зворотнім рейсом. 

Рада Європейського Союзу узгодила питання про відкриття зовнішніх кордонів з 1 липня для громадян 19 країн, Україна не входить до цього переліку.