Пасажири поїздів Інтерсіті+ зможуть отримати знижки до 40% / фото УНІАН

"Укрзалізниця" запроваджує знижки до 40% на квитки в поїздах Інтерсіті плюс, за умови покупки заздалегідь.

Читайте такожНа День Незалежності додатково запустять три пари експресів з Києва до Харкова

Про це повідомляється на сайті "Укрзалізниці".

Відео дня

"Пасажири швидкісних поїздів Інтерсіті+ можуть економити на квитках. Для вагонів 1-го класу діє програма лояльності: купуй раніше – плати менше. Найвигідніші знижки діють, якщо купувати квитки в  Інтерсіті+ за 90-30 діб до дати відправлення поїзда", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що знижка діє для подорожей у внутрішньому сполученні територією України, а пасажири таким чином зможуть економити від 40% до 10% вартості квитка.

Зокрема, за 90-30 діб до дати відправлення поїзда зниження становитие 40%, а за 24-15 діб - 10%.

За кілька діб до дати відправлення квитки навпаки дорожчатимуть. Так, за 4-2 доби до відправлення вартість підвищуватиметься на 10%, а за 1 добу - вартість зростатиме на 15%.

При цьому знижка (або підвищення) нараховується лише на плацкартну частину квитка та розповсюджується лише на вагони 1 класу швидкісних поїздів Інтерсіті+.

Система знижок на квитки в Інтерсіті+ / фото "Укрзалізниці"

Водночас міністр інфраструктури України Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі нагадав, що на початку літа "Укрзалізниця" розпочала здійснювати продаж квитків за 90 днів до дати поїздки, тоді як раніше квитки поступали в продаж не раніше, ніж за 45 діб.

Як працює залізниця в різних країнах світу

  • Практика здорожчувати квитки по мірі наближення до дати подорожі доволі поширена в Європі. Приміром, в Австрії чи Німеччині квитки поступають в продаж за кілька місяців до поїздки, і, відповідно, є дешевшими. По мірі наближення до дати подорожі вони стають набагато дорожчими, а в день поїздки взагалі можуть коштувати в кілька разів дорожче попередньої ціни. Як працює залізниця в Австрії, читайте в нашому великому матеріалі.
  • В Європі протягом останніх років все частіше піднімається питання про відмову від авіаперельотів на користь більш екологічних видів транспорту, зокрема, потягів. Європейські залізничні оператори, у свою чергу, оперативно реагують на зростаючий інтерес до поїздів, пропонуючи нові маршрути та додаткові послуги, а також знижуючи вартість квитків на такий вид транспорту.
  • Швеція планує запустити нове міжнародне нічне залізничне сполучення з Німеччиною і Бельгією до 2022 року в рамках програми з розширення мережі нічних поїздів по Європі з метою відмови від коротких внутрішніх авіаперельотів.