Весна зазвичай спонукає багатьох киян і гостей столиці проводити більше часу на свіжому повітрі. Здавалося б, ви вже знаєте столиці як свої п'ять пальців, але, повірте, ідеї ще є.

Читайте такожТОП-10 секретних місць Києва, про які вам не розкажуть в путівниках

Починаючи з січня 2018 року в Києві працює туристичний проект "Шукай" авторства Юлії Бевзенко, в рамках якого в різних частинах столиці з'являються бронзові міні-скульптурки.

Відео дня

Загалом наразі в Києві можна зустріти 24 маленькі скульптурки, які розповідають історію міста. Перша з них під назвою "Котлета по-київські" з'явилася на початку 2018 року біля ресторану Chicken Kyiv по вулиці Хрещатик, 15/4, а остання на сьогоднішній день "Сонячний годинник П'єра Брульона" - у грудні 2019 року по вулиці Братська, 17-19 біля Radisson Blu Hotel. 

Якщо поставити собі за мету відшукати за день усі скульптурки, вийде непогана екскурсія-квест. Де шукати скільптурки, дивіться на сторінці проекту "Шукай" у Facebook.

До речі, раніше УНІАН.Туризм розповідав, як можна побути туристом у власному місті, щоб було цікаво навіть тим, хто живе там все життя.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.