Легендарний острів-фортеця Мон-Сен-Мішель в Нормандії на північно-західному узбережжі Франції регулярно приваблює натовпи туристів. Загалом, на рік сюди приїжджають близько 2-3,5 мільйонів гостей.

Читайте такожКарантин у Парижі: вулиці французької столиці обезлюдніли (фоторепортаж)

Втім, через коронавірус місцевість спорожніла і виглядає ще більш загадково. В місті-фортеці на невеличкому скелястому острові в протоці Ла-Манш, з'єднаному з материком дамбою, зазвичай проживає лише кілька десятків людей, більшість з яких працюють у сфері обслуговування чи займаються вівчарством. В низовині острова вирощують особливу породу баранів, відомих дуже смачним м'ясом, що пов'язано з їхнім харчуванням на засолених луках.

Відео дня

На вершині скелі розташоване бенедиктинське абатство, побудоване в 11-16 століттях. Це головна історична пам'ятка острова, разом з навколишніми бастіонами та вузенькими вуличками. Мон-Сен-Мішель внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Зазначимо, Франція - одна з найбільш постраждалих від коронавірусу країн Європи. Станом на 27 квітня небезпечну інфекцію підхопили понад 160 тисяч жителів Франції, з них майже 23 тисячі померли. Через це в країні був введений жорсткий карантин.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше французький офіс з туризму дав кілька порад, як дослідити Францію, не виходячи з дому під час карантину.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.