В місті Вінниці працівники міліції затримали двох чоловіків, які серед білого дня на вулиці міста, вчинили розбійний напад на 32-річного водія таксі. Зловмисники душили його мотузкою та вимагали віддати гаманець з грошима. Водій вирвався від нападників та зателефонував до міліції. Про це повідомляє ВЗГ УМВС України у Вінницькій області.

9 серпня о 18 год. до чергової частини райвідділу міліції Вінницького міського відділу УМВС України у Вінницькій області надійшло повідомлення від 32-річного вінничанина про те, що кілька хвилин тому двоє чоловіків, яких він підвозив у своєму автомобілі «Daewoo Lanos» вчинили на нього розбійний напад, викрали з його автівки автомагітолу та зникли в невідомому напрямку.

- Через кілька годин підозрювані у нападі на таксиста були затримані працівниками міліції у центрі міста, - говорить начальник 2-го відділу міліції ВМВ Віктор Сидоренко. - Ними виявилися 32 та 34-річні вінничани. Обидва чоловіки раніше мали проблеми із Законом. Вони відбували покарання у місцях позбавлення волі за угон автомобілів та вживання, збут наркотичних засобів.

Відео дня

Зі слів затриманих, їм дуже були потрібні гроші, тому вони вирішили піти на злочин. Найліпшим, що спало на думку – це пограбувати водія таксі. Зловмисники замовили таксі, водій якого мав завести своїх клієнтів у центр міста. Під час висадки пасажирів один з чоловіків, який сидів на задньому сидінні, накинув водієві на шию мотузку та почав душити, а інший вимагав гроші. Водій таксі виявився не з числа слабких - він надав опір нападникам та вибіг з машини. Коли зловмисники зрозуміли, що залишилися без грошей, вони вирвали автомагнітолу та зникли з місця злочину.

Зловмисників працівники міліції шукали за описом потерпілого, і через кілька годин нападники вже надавали покази у міліції. Оперативники їх затримали на одній з вулиць, розташованих неподалік від місця скоєння злочину. У їхніх руках був безперечний доказ – викрадена магнітола.

Зараз підозрювані затримані в порядку ст. 115 КПК України та утримуються в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (розбій). Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.