Міноборони

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України, залучені до проведення Операції Об’єднаних сил (ООС), виявили у Донецькій та Луганській областях засоби ураження російського виробництва.

Читайте такожОкупаційне командування активізувало антиукраїнську пропаганду на Донбасі

Про це повідомляється на сайті СБУ. "Зі схрону, що був облаштований поблизу селищ Залізна Балка та Павлопіль на Донеччині, правоохоронці вилучили реактивний піхотний вогнемет "Джміль". Оперативники спецслужби також виявили малий розвідувальний безпілотний літальний апарат, що перебуває на озброєнні підрозділів ЗС РФ", - йдеться у тексті.

Відео дня

Крім того, зазначається, що у покинутій будівлі в селищі Камишне на Луганщині оперативники спецслужби виявили ручну оборонну ударно-дистанційну гранату РГО-1, три запали до гранат РГО та чотири міни МОН-50.

За висновками експертів, зазначені засоби ураження на озброєнні українських військових не перебувають, наголосили у Службі.

"Відповідні матеріали долучені до кримінального провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ч. 2 ст. 437, ч. 1 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу як докази російської присутності в окремих районах Донецької та Луганської областей", -додали у СБУ.