Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін буде змушений почати йти на поступки щодо Донбасу, однак, малоймовірно, що це станеться до проведення в Україні президентських і парламентських виборів.

Про це розповів експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант Василь Богдан, передає «Апостроф».

Читайте такожТри населені пункти на Донбасі виключили зі списку окупованих (документ)

Відео дня

"Механізми виконання рішень міжнародних судів існують. Це ми бачимо на прикладі енергетичної ситуації. У кількох країнах суди вже арештували власність "Газпрому". Тому є правові механізми, щоб поставити на місце країну, яка плює на норми міжнародного права", - підкреслив генерал.

Він зазначив, що в Росії "існує верховенство її законодавства над міжнародним правом", проте, санкції поступово повертають путінський режим в рамки.

"Зрештою Путіну нікуди буде дітися, окрім як піти на певні поступки і повернутися у міжнародне правове поле", - вважає Богдан.

"Якщо буде консолідована позиція Заходу, якщо різні єврокапітулянти, які вже з’явилися, не будуть проводити проплачену Росією політику щодо розколу Євросоюзу і транслатлантичного партнерства, а діятимуть консолідовано, то є певний оптимізм з приводу того, що Росія буде змушена враховувати ці всі речі", - додав він.

У той же час, на думку генерала, не варто чекати змін у позиції Кремля найближчим часом.

"Я хочу, звичайно, помилятися, але мені здається, що поки в Україні не відбудуться президентські та парламентські вибори 2019 року, Росія не піде на серйозні кроки в напрямку здорового глузду і реалізації Мінських домовленостей в контексті її зобов’язань", - висловився Богдан.