Документи з символікою «ДНР» були оформлені на мешканця окупованого Донецька / фото dpsu.gov.ua

На Донеччині в КПВВ «Мар’їнка» прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали «генерал-отамана» незаконної організації бойовиків так званої «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Так, учора під час несення служби в КПВВ «Мар’їнка» військовослужбовці Краматорського загону та співробітники ДФС зі складу Об’єднаних сил, під час огляду автомобіля Toyota Corolla виявили в одного з громадян документи, видані на тимчасово окупованій території. Документи з символікою «ДНР» були оформлені на мешканця окупованого Донецька: службове посвідчення «Международная национально-патриотическая и спортивно-оборонная организация ДНР «Казачество ДНР», знак якості «Народный контролёр общественного движения «Донецкая республика» та членський білет громадського руху «Донецкая республика».

Відео дня

Читайте такожОпубліковано фото полоненого ЗСУ росіянина на Донбасі

Згодом правоохоронці встановили, що громадянин є також членом організації «Козацтва» з 2003 року та має чин так званого «генерал-отамана».

«Намагаючись приховати свою причетність до незаконних формувань громадянин запропонував прикордонникам хабар у розмірі 1 тис. грн за нерозголошення даного факту. На дану пропозицію чоловік отримав категоричну відмову», - йдеться у повідомленні.

З якою метою правопорушник направлявся на підконтрольну територію та його роль і місце в діяльності незаконних організаціях наразі з’ясовується. Чоловіка передано працівникам поліції.

Раніше у мережі показали ліквідованого на Донбасі 17 липня терориста Сергія Копенкова з позивним "Рокер".