Ілюстрація / REUTERS

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що над окупованою частиною Луганської області обстріляно безпілотний літальний міні-апарат місії.

Про це йдеться в звіті СММ за період з 19:30 31 жовтня до 19:30 1 листопада, опублікованому на сайті ОБСЄ.

"У напрямку безпілотного літального апарата Спеціальної моніторингової місії знову, за оцінкою місії, вели вогонь зі стрілецької зброї", - наголошують спостерігачі.

Відео дня

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ зафіксували за добу на Донбасі 133 вибухи

Зокрема, "здійснюючи політ безпілотного літального міні-апарата СММ на південній околиці населеного пункту Жовте (непідконтрольний урядові, 17 км на північний захід від Луганська), спостерігачі чули 40 пострілів зі стрілецької зброї на відстані близько 2 км на північно-північний захід від їхньої позиції, у районі, де пролітав безпілотник".

Як наголосили спостерігачі, за їхньою оцінкою, вогонь вівся в напрямку безпілотника. Спостерігачам вдалося приземлити безпілотник неушодженим, а потім залишити цей район.

Як повідомляв УНІАН, 28 жовтня безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зник після фіксації ним військової техніки Росії на окупованому Донбасі. Безпілотник зафіксував ЗРК «Оса», автоцистерну для пального, а також колону із 7 вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону.